Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kamuvideó: a bizonyítékhamisító Gavra Gábor ma is főszerkesztő

Horváth K. József

2020.06.23. 15:00

Csak mondom, hogy ne nagyon dőljünk hátra. A baloldali kamuvideók készítői, közreműködői most is itt vannak közöttünk. Nemcsak Korózs Lajos, a szoci elnökség által foggal-körömmel védett kamuvideó politikai főszereplője, valamint „tettestársa”, a mindenre kapható Németh Athina (valójában Németh Gertrúd, Athéné), aki a hitelesség/eredményesebb megtévesztés érdekében még főorvosnak is képes volt kiadni magát, hanem van itt más is… Például Gavra Gábor, a hvg.hu volt főszerkesztője, aki a 2014-es kampány előtt a bajai videóról híresült el.

Utóbbi történetét azért is érdemes visszaidézni, mert ma is olyan pozícióban van, amelynek révén naponta félrevezetheti az olvasókat és a vizuális hírfogyasztókat. Gavra Gábor ugyanis most az ATV online főszerkesztője. Ami önmagában nem lenne baj, ám azzal a szakmai priusszal, amivel ő rendelkezik, véleményes az ilyen felelős pozíció.

Történt, hogy 2013-ban a hvg.hu-ra felkerült egy videó, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik a bajai időközi választáson elmennek szavazni. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte. Később a rendőrség azt közölte: megrendezett a felvétel.

A videó címe önmagáért beszél, így szól: „Itt a bizonyíték a csalásra: pénzért és tűzifáért szavaztak Baján.”

Túl azon, hogy a fideszeseket alaptalanul besározó videó készítésében aktívan közreműködött az akkor még DK-s Kőrösi Gusztáv, aki azóta már más, súlyos bűncselekmények miatt nyolc év börtönt kapott, a videó közzétételében a vitathatatlan főszerepet Gavra Gábor, a hvg.hu főszerkesztője játszotta. A portál már a megjelenés napján azt írta, „A körülményektől függetlenül súlyos, megengedhetetlen hibát követtünk el, amiért nem háríthatjuk másra a felelősséget, és aminek a tanulságait nekünk kell levonnunk”. Ez Gavra Gábor lemondását jelentette.

Közleményükben még azt is leírták, hogy „a bajai videófelvétel kezelésével, megjelentetésének körülményeivel súlyosan megsértette az 1979 óta megjelenő HVG alapértékeit, különös tekintettel a függetlenségre és a pártatlan tájékoztatásra, veszélyeztetve ezzel a HVG három és fél évtized alatt kivívott jó hírét”. A függetlenségre és a pártatlanságra ma is oly kényes haladó médium ebbéli tevékenységét inkább ne részletezzük, tény azonban, hogy nem sokkal a hvg.hu-tól való távozása után Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója már szerkesztői állással kínálta meg Gavrát.

Gulyás Gergely akkor még országgyűlési képviselőként mutatott rá, hogy videóügyben bizonyítékhamisítás történt, aminek a büntetőjogi megfelelője a hamis vád.

Csak a rend kedvéért írom ide, hogy az érintett bajai szavazókörben a megismételt szavazáson a voksolást a Fidesz jelöltje nyerte. Erre Korózsék biztos nem figyeltek…

Tehát Gavra Gábor aktív közreműködésével nyilvánosságra került kamuvideó anélkül indulhatott el az emberek megtévesztésének sikamlós útján, hogy a főszerkesztő meggyőződött volna a felvétel valódiságáról. Ez pedig nem nagy munka. Néhány telefon lebonyolításával pár perc alatt meg lehet valósítani.

Sőt, mivel anno Déri Balázstól, az MSZP kommunikációs igazgatójától érkezett az anyag, akár már az átvételkor pikk-pakk ki lehetett volna deríteni. Persze Déri azt mondta, nem tudta, hogy kamuvideóról van szó, de a történtek utáni gyors lemondása arra enged következtetni, hogy ez nem egészen így volt. S miközben a Déri által felajánlott lemondást az MSZP elnöksége szélsebesen elfogadta, aközben nagy lendülettel bizonygatták, hogy a szociknak semmi közük a kamuvideó elkészültéhez. Nyilván a DK-s Kőrösinek is azért kellett mennie a pártból, mert a Demokratikus Koalíciónak sem volt semmi köze a bajai felvételhez...

Láthatjuk, így megy ez azóta is a demokratikus baloldalon. Kamuvideó van, felelős természetesen nincs. Korózs is szinte „teljes véletlenségből” kerül a mentős kamuvideóba, Németh Athina szinte „erőszakkal vette rá” az MSZP-t, hogy csináljanak vele ilyen megtévesztő anyagot.

Vagy nem így gondolják?

További érdekesség, hogy a korózsos videó elkészítésében az a Szalay Tamás Lajos működött közre, aki Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő asszisztense, sajtósa, a Népszabadság egykori újságírója volt.

A következmények nélküli baloldali sajtóban a Gavra-effektus tehát tovább él.

Főszerkesztői minőségben vagy másképp, édes mindegy, de megvan rá az esély, hogy ne a tisztesség, a hiteles és pontos tájékoztatás alapján szülessenek meg a döntések.

Még akkor se, ha ők a saját teljesítményüket reggeltől estig annak minősítik. Függetlennek és objektívnek.

Az olvasók meg ugye függetlenobjektívnek, s közben egy jót röhögnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Statisztika bizonyítja, hogy a migrációs válság óta jobban cseszeget minket az EU

Statisztika bizonyítja, hogy a migrációs válság óta jobban cseszeget minket az EU

Az Európai Unió oldalát bújva hamar kiderül: a magyar kormány joggal állítja, hogy Brüsszel a migráció miatt vegzálja Magyarországot. 2015 óta nagyjából annyi kötelezettségszegési eljárást indítottak ellenünk, mint a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt összesen, ugyanakkor az eljárások felét nem tudták eredményesen lezárni.

Fél évszázadot ugrik előre az időben a Magyar Honvédség a Leopardokkal

Fél évszázadot ugrik előre az időben a Magyar Honvédség a Leopardokkal

A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében megrendelt Leopard 2-es harckocsikkal új fejezet nyílik a Magyar Honvédség életében. A megváltozott gazdasági helyzetre és a biztonságpolitikai kihívásokra reagálva megkezdődött a páncélos fegyvernem újjáépítése, amihez új, fiatal katonákra is szükség van – írta a Magyar Nemzet hétfőn.

„A keleti partnerség az Európai Unió egyik legfontosabb politikája”

A keleti partnerség az Európai Unió egyik legfontosabb politikája – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Tbilisziben hétfőn.

Komoly károkat okozott a tűz az egyik iráni nukleáris létesítményben

Komoly károkat okozott a tűz az egyik iráni nukleáris létesítményben

Jelentős károkat okozott a natanzi nukleáris létesítményben az a tűz, amely csütörtökön ütött ki a központban, és ez a fejlettebb centrifugák fejlesztésére is hatással lehet – közölte vasárnap az iráni atomenergia-ügynökség.

Egy nap alatt 26 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma Brazíliában

Egy nap alatt 26 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma Brazíliában

Brazíliában 26 051-gyel nőtt a koronavírus-fertőzöttek, és 602-vel az elhunytak száma az utóbbi 24 órában – közölte vasárnap a brazil egészségügyi minisztérium.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére