Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jogerős: orvosi rendelőben kampányolt FeGyőrék gyulai képviselőjelöltje

M. Kovács Róbert

2021.04.28. 15:00

Jó tanítványa „füstgránátot nem hajigáló” pártelnökének, Fekete-Győr Andrásnak Mikóné Hirth Beáta, a Momentum gyulai képviselőjelöltje. Miután 2019-ben a háziorvosi asszisztensi állásából kirúgták, mert lebukott, hogy a rendelőben férjének kampányolt az önkormányzati választások előtt, előbb perelt, majd amikor ezt is elbukta, a bíróságot kezdte gyalázni.
Nehéz eldönteni, vajon a momentumos politikusokban mi a megdöbbentőbb: a pofátlanság vagy a felelősségvállalás teljes hiánya?!

Ugye, az megvan mindenkinek, hogy a magyar rabszolgák hős megmentője, Fekete-Győr András 2019-ben előbb pirotechnikai eszközt hajított a rendőrsorfal felé, majd

a bíróságon már mindent mondott, csak pirotechnikai eszközt meg hajítást nem... mert bátran vállalja tette következményeit.

 

A jelek szerint a gerinctelenségre pártvezetői utasítást adhattak ki a Momentumban, mert a párt 2022-es gyulai országgyűlésiképviselő-jelöltje, a korábban munkahelyi kampányolásával, később a kormány ellen hergelő O1G feliratú maszkok árusításával elhíresült Mikóné Hirth Beáta (a mémgyárosok kedvéért: Facebook-profilnevén@ikszeldBEA” – lehet röhögni, én is azt teszem...) semmiben sem marad el a gerinclágyulás tüneteit egyre inkább mutató pártelnöktől.

Fotó: PestiSrácok

 

„@ikszeldBEA” akkor vált országos hírűvé, amikor kiderült, hogy

2019-ben a munkahelyén, egy gyulai orvosi rendelőben az érkező betegeknek a receptek mellé odakészített szórólapokat osztogatott,

amelyeken arra buzdították a gyógyulni vágyókat, hogy szavazzanak a férjére, Mikó Jánosra, aki a Márki-Zay Péter alapította

Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként indult a 2019-es önkormányzati választásokon.

A bíróság döntése értelmében jogszabályellenes akció még csak sikeres sem volt, Mikó János a Jobbik jelöltje után másodikként a legrosszabb eredményt érte el a gyulai 8-as választókörzetben, mindössze 78 szavazatot kapott.

A lebukás egyértelmű, az ügyben április elején született jogerős ítélet szerint:

„Az alperes intézményvezetője 2019. október 11-én a váróterembe lépve észlelte, hogy az egyik ellátott távozásban lévő hozzátartozójának kezében az egészségügyi dokumentáció tetejére gemkapoccsal rögzített szórólap látható, erről mobiltelefonjával fényképet készített. Ezt követően a váróból a háziorvosi rendelő előterébe lépve azt tapasztalta, hogy az átadásra előkészített vényeket tartalmazó asztalon a vények egy részéhez szintén gemkapoccsal szórólapok vannak rögzítve. A felperes (Mikóné – a szerk.) a számonkérést követően tagadta, hogy választási szórólapot adott volna az előbb távozó hozzátartozónak, de elismerte, hogy az asztalon látható receptek közé ő helyezett szórólapot.”

Mikónét azonnal kirúgták az orvosi rendelőből, s bár némi táppénzügyeskedéssel egy ideig még sikerült kapaszkodnia pozíciójába, végül munkaviszonyát megszüntették, ő pedig emiatt

munkaügyi pert indított a rendelőintézet ellen.

Eredménytelenül. A Szegedi Ítélőtábla április 1-jei jogerős döntése értelmében

a felperes munkaidőben a munkahelyén politikai kampánytevékenységet folytatott olyan módon, hogy a házastársával kapcsolatos szórólapokat készített elő átadásra, ezeket átadásra felajánlotta a háziorvosi rendelőbe érkezőknek, és azokat át is adta azoknak, akik kértek belőle, vagy elfogadták azt, illetve kísérletet tett a választói akarat befolyásolására”.

 

Az ítélőtábla kimondta: „@ikszeldBEÁ”-t fentiek alapján

jogszerűen, súlyos szabályszegés miatt bocsátotta el a munkáltató.

Eddig akár azt is mondhatnánk, hogy minden oké, győzött az igazság.

Csakhogy a napokban a Momentum „új Magyarországának” „új arca” bírósági döntésben kimondott pofátlanságát is meg tudta fejelni Facebook-videójával, amelyben a bírósági indoklásban található megállapításokat

„bírói fantazmagóriának”, „elfogult” és „téves” ítéletnek nevezi.
(Az már csak hab a tortán, hogy a momentumos képviselőjelölt saját ötlet hiányában az ellenzéki pártvezérek mostanában bevett, demagóg felkérdező formuláját használva igyekszik a város polgármesterét is belekeverni a történetbe.)

„@ikszeldBEA” története tökéletesen példázza, hogy

az „új politikai generáció” törvényeken felül állónak, sérthetetlennek, egyben a magyar demokrácia jogalkalmazói által vegzált, ártatlan áldozatnak tartja magát

akkor is, ha egyértelművé válik, hogy szándékosan jogszabályt sértettek.

Azok beszélnek elszámoltatásról és a demokratikus jogállam helyreállításáról, akik magasról, nagy ívben tesznek a magyar jogszabályokra.

Kedves választók, lehet elgondolkodni rajtuk...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére