Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jakab Péter lett Gyurcsány Ferenc legszófogadóbb koalíciós partnere

888.hu, Magyar Nemzet

2021.05.20. 07:30

Vajon lesz esélye Jakab Péternek az előválasztásnak csúfolt Gyurcsány-show második fordulójába bekerülni, miután az eddigi kiszemelt, Karácsony Gergely több hazugságával is rondán lebukott?

 

A Magyar Nemzetnek készített egy elemzést Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője a Jobbik esélyeiről az előválasztáson, valamint arról, hogy vajon mi lehet az oka a baloldal gyenge szereplésének a választásokon.

Kifejti, hogy szerinte a Jobbik politikai szervezeti hálózata a belső konfliktusok megjelenését követően jelentősen meggyengült, 2018 után pedig

számtalan vidéki és nagyvárosi szervezetük meg is szűnt, és Budapesten sem sikerült előrelépniük.

 

Az elemzésben bemutatja, hogy Jakab Péter elnöksége nem sikertörténet: a Jobbik népszerűsége csak akkor tudott növekedni, amikor még ő volt a baloldali előválasztás egyedüli ismert résztvevője. Azonban ez is csak ahhoz volt elegendő, hogy a Demokratikus Koalícióval vagy a Momentummal házon belül versenyezzenek a legerősebb ellenzéki párt címéért.

A Jobbik a baloldali pártok koalíciója mellett tette le a voksát, Gyurcsány Ferenc leghangosabb ellenzőjéből a legszófogadóbb koalíciós partnerévé vált

– jelenti ki a vezető elemző, aki szerint ennek ékes bizonyítéka, hogy Varju Lászlót támogatják Budapest 11. számú választókörzetében.

 

A pártelnök személyét ráadásul a Jobbikból távozók sem illették szép jelzőkkel. Sneider Tamás párton belüli véleményterrorral és megfélemlítéssel vádolta, Farkas Gergely pedig arról beszélt, hogy

Jakab Péter szándékosan nem hajlandó jobboldali, nemzeti gondolatokat megfogalmazni, mert azzal a baloldali szavazókat riasztaná el.

Ebben a kényes helyzetben a Jobbik szemlátomást nem diktál, hanem parancsot teljesít, Jakab Pétert pedig csak a miniszterelnöki szék megszerzése motiválja. Ebből egyenesen következik, hogy a Jobbik belátta:

2018 óta nemhogy erősödni nem tudott, de az addig elért pozícióját sem tudta stabilizálni.

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint a fővárost elengedték, csupán egy-két választókörzetre figyelnek igazán. Tóth Erik úgy véli, emiatt sem meglepő, hogy az előválasztáson a 106 egyéni választókörzet többségében nem indíthatnak majd jelöltet.

Megemlíti, hogy a kormánykritikus oldalon a vidéki szavazókról rendre lekezelő és becsmérlő hangon nyilatkoznak. Elég csak a pártelnök VV Zsoltival a kanapén folytatott beszélgetésére gondolni.

A teljes elemzést ITT lehet megtekinteni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére