Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jakab mindent le akar tagadni a szexbotrányról

888.hu

2022.05.06. 10:00

Felelősségre vonás, rendőrségi feljelentés helyett tagadja a Jobbik szexbotrányát Jakab Péter, aki az áldozattal való együttérzés helyett ismét a Fidesz-médiát hibáztatja. Pedig mostanra egyértelmű, a párt egyik vezető politikusa tényleg megerőszakolta volna Szilágyi György élettársát, ha egy másik Jobbik-tag nem menti ki a lányt a szoba és az elkövető fogságából. A Jobbik hallgat, egyedül Nagy Roland szólalt meg, szerinte Jakabnak távoznia kell a pártból és a közéletből – írja a Magyar Nemzet.

 

„Szombaton tisztújítás lesz a Jobbikban. Ma meg is érkezett a fideszes nehéztüzérség, hátha… Soha ne higgy a Fidesz-médiának. Hazudnak! A jogi lépéseket természetesen most is megteszem.” – mindössze ezt írta Jakab Péter csütörtökön, az együttérzés cseppnyi jele nélkül, miután a sajtóban megjelent, a párt egyik vezető politikusa, Jakab bizalmi embere megpróbált megerőszakolni egy 24 éves nőt a Jobbik egyik rendezvényén. A botrány kirobbanása óta egy teljes nap telt el, többen megnevezték a lehetséges elkövetőt, esetleges bűntársát, a fiatal lány megmentőjét,

 

a Jobbik elnöke pedig amellett, hogy tagad és vádaskodik, még a látszatát sem mutatja annak, érdekli-e, mi is történhetett valójában a Jobbik rendezvényén egy fiatal nővel.

 

Jakab Péter semmilyen együttérzést nem mutat az áldozat felé, fel sem merül, hogy kivizsgálja a történteket, kiderítse, mi igaz a sajtóhírekből. Jakab csak azt tette szóvá, hogy a botrány a Jobbik elnökválasztása előtt két nappal tört ki, ami szerinte nem véletlen.

 

Szexuális zaklatás

Ismert, a Bors online információi szerint tavaly decemberben a párt csapatépítő disznótort tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ököritófülpösön, ahol Szilágyi György volt országgyűlési képviselő, a Jobbik egyik alelnökének élettársát megpróbálták megerőszakolni. A lap – megismerve az ügyben tett beadványokat, iratokat – azt írta,

 

a Jobbik egyik vezető politikusa, aki korábban polgármester is volt, felcsalta az áldozatot egy szobába, míg egy másik jobbikos politikus kívülről rájuk zárta az ajtót.

 

A tettes ezután berántotta a tiltakozó hölgyet a fürdőszobába, hozzászorította a falhoz, levetkőzött, majd megpróbálta megerőszakolni. A Bors beszámolója szerint szerencsére egy másik jobbikos politikus, meghallva a segélykiáltásokat, az áldozat segítségére sietett. Behatolt a szobába és addig dörömbölt a fürdőszoba ajtaján, amíg a tettes kénytelen volt kinyitni az ajtót, így a hölgy ki tudott menekülni. Az áldozatnak egyébként utólag lett gyanús, hogy Szilágyi Györgyöt külön kérése ellenére sem hívták meg az ököritófülpösi rendezvényre.

A cikkből az is kiderült, Jakab Péter maga is tudhatott a nemi erőszak kísérletéről, igaz, nem azonnal értesült párttársa botrányos viselkedéséről, de csak azért, mert – miként a Bors fogalmazott – ekkor, az egyik hivatalos beadványban rögzítettek szerint „olyan részeg volt, hogy egyik testőre sem tudta talpra állítani”.

Jakab mellett kabinetfőnöke, Molnár Enikő is tudott mindent, a Jobbik két vezetője azonban semmit nem tett, még belső etikai vizsgálatot sem indított, nemhogy a rendőrséghez fordult volna a bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

 

Neveket is tudni

A Jobbikos nemi erőszak kirobbanása után Apáti István, a Mi Hazánk térségi országgyűlési képviselője a helyszínen tájékozódott. Közösségi oldalán többeket is megemlített, akiknek így vagy úgy köze lehetett a történtekhez.

„Kocsord csúfosan megbukott egykori polgármesterének, Földi Istvánnak mi köze van a történtekhez? […] Földi nőt, vagy férfit megtámadott-e ekkor? Igen, vagy nem?”

Földi „katonája”, Miskolczy István csupán az épület beltéri ajtóinak nyitás-zárás funkcióját ellenőrizte asztalosipari szempontból vagy más szerepe is lehet az ügyben? Gyüre Csaba mit látott és hallott? – tette fel a kérdéseket Apáti István. Bejegyzése után a közösségi oldalakon többen is konkrétabban fogalmaztak, és Földi Istvánt egyértelműen a bűncselekmény elkövetőjének nevezték. Bohár Dániel, a Megafon riportere például azt írta:

 

Jakab »Parizer« Péter táncostársa Földi István akarta megerőszakolni Szilágyi György barátnőjét egy jobbikos buliban!”

 

Az Apáti István által említettek közül egyébként Miskolczy István Földi kampánysegítője, míg Gyüre Csaba a párt országgyűlési képviselője volt, és feltehetően ő volt az, aki kimentette a fiatal nőt a bezárt szobából. Ezt erősíti a Vadhajtások.hu állítása is, ők azt írták:
„Földi István édesapja is tud fia erőszakoskodásáról. Földi apukája egyenesen Gyüre Csabától tudja, aki parancsba adhatta, hogy erről senki nem tudhat. Az ügyet ezért tudták titkolni és a parancsot teljesítették. Szilágyi György barátnőjét Gyüre Csaba mentette ki a helyszínről, és minimum kettő órán át nyugtatta az eset után.”
Így Miskolczy lehetett az, aki segédkezett a bűncselekmény megvalósításánál azzal, hogy bezárt a lányt Földivel egy szobába.

 

Hallgatás egy mandátumért?

A Jobbik teljes vezetése hallgat. A párt sajtóosztálya ugyan kiadott egy közleményt, e szerint a vádakat nem is tagadják, mindössze azt hangsúlyozzák, a párt etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette.

 

A Magyar Nemzet információi szerint a hallgatás mögött a Jobbik szombati tisztújító kongresszusa állhat, jelenleg mindenki kivár, illetve helyezkedik.

 

Nem zárható ki ugyanis, hogy a szexuális bűncselekmény kollektív eltitkolása mögött személyes érdekek húzódnak. Miként arról lapunk már korábban beszámolt, a párt két új országgyűlési képviselője, Szabó Hajnalka és Végh Noémi nem feltétlen maradna képviselő, helyükre pedig többen is pályáznak. Ez az oka annak is, hogy a párt június vége helyett most szombaton tartja tisztújítását. A tavaly decemberi nemi erőszak elhallgatásáért ezt a két mandátumot is felajánlhatta a vezetés egyeseknek, nem kizárt, hogy most ugyanezt Jakab ellenlábasai is megtették, cserébe a botrány kirobbantásáért.

Erre utalhatott egyébként Apáti István is, amikor azt írta, kíváncsi lesz, hogy a jogász végzettségű Gyüre Csabában a lelkiismeret vagy a mandátum iránti sóvárgás kerekedik-e felül?

 

Jakabnak távoznia kell

A pártelnök erkölcsi, morális, politikai felelősségét firtatta bejegyzésében Nagy Roland, aki talán az egyetlen ember a Jobbikban, aki felháborodásának adott hangot. Nagy Roland, aki maga is megméretteti magát a szombati elnökválasztáson, közösségi oldalán azt írta,

 

ha igazak az állítások, […] Jakab Péter és Molnár Enikő „kabinetfőnök” bűnpártolást követhetett el.

 

– Morálisan, erkölcsileg mindenképpen elítélendő a nevezettek cselekménye.

 

Politikai szempontból viszont ennek a két embernek azonnal távoznia kell nemcsak a Jobbikból, de a közéletből is, azonnal fel kell állniuk.”

 

– szögezte le Nagy Roland, aki kiemelte, külön döbbenet számára, hogy egy frakcióvezető-pártelnök részegen „vitézkedett” a cikk szerint egy csapatépítő buliban.

„Van ennek az embernek még becsülete? Felnéznek még rá az emberei? Vagy csak a pénz tartja már össze ezt a megmaradt néhány embert, akik a jelek szerint ténylegesen csak az elkövetkezendő négy év állami (a dolgozók megtermelt pénze) támogatásában gondolkodnak. Szabó Gábor, téged is kérdezlek, te, aki ezt a pártot felépítetted, te aki ezt a pártot saját gyermekednek tekintetted, meddig tűröd még? Esetleg beletörődtél, feladtad vagy csak egyszerűen ennyi idősen várod a békés, nyugdíjas éveket?”
– tette fel a kérdést a párt elnökjelöltje.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére