Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így lett az előválasztásból Gyurcsány-show

888.hu

2021.06.10. 13:00

Az előválasztás most már egyre több baloldali számára is zavaró, hiszen a beígért nagy demokráciajáték helyett egy sötét szobában eldőlt hatalmi játékot láthatunk.

 

Az előválasztás egy színjáték. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a volt momentumos Nagy Károly önkormányzati képviselő mondatai:

„Az egész előválasztást meg kéne néznünk, az volt a cél, hogy a szavazók döntsenek a jelöltekről, és ne füstös szobákban legyen eldöntve, hogy ki indul 2022-ben. Most mit látunk?

Az egyfordulós egyéni körzet miatt kialakultak dealek, amivel lényegében azt értük el, hogy a füstös szoba egyik részét streamelik, mint valami társasjátékot.”

 

Amint Nagy Károly mondataiból is kiderül, egyértelműen látszik, hogy a megígért nagy előválasztási játék helyett egy jól megszerkesztett színdarabot kaptunk Gyurcsány-show címmel.

Az előválasztás a sok háttéralku miatt egyre inkább egy demokráciadeficittel küzdő színpadias műsorra hasonlít, mintsem egy választásra, hiszen mindenki elmehet az előválasztásra, csak lehet, hogy nem lesz miben döntenie, mivel a pártok már előre leosztják, hogy ki hol induljon.

De érdemes megnézni egy másik baloldali szereplőt is, aki szerint elég erősen megkérdőjelezhető az előválasztás tisztasága. Hont András publicista is rendszeresen számon kéri a baloldalon, hogy hogyan állnak az előválasztáshoz, mivel a pártok a hatalom érdekében a régi ellenségeikkel fognak össze:

Tehát az új stílust ígérő, közvetlen, progresszív, béke- és átláthatóságpárti, turkálóinges főpolgármester vezette párt Tóth Csaba mögött sorakozik föl Hadházy Ákossal szemben.”

 

Így kijelenthető, hogy az egész előválasztás ígérete, vagyis a legalkalmasabb jelölt megtalálása a 2022-es választásokra a baloldalon, a legjobb esetben is füllentés volt, hiszen láthatjuk, nemcsak a jobboldal állítja, hogy az egész csupán színjáték és füstös szobákban eldöntött mérkőzés, hanem az ellenzék is folyamatosan kritikát fogalmaz meg ezzel kapcsolatban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére