Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hibázott a kormányhivatal Karácsony hajléktalanszállója ügyében

M. Kovács Róbert

2020.06.13. 14:45

Meg kellett volna neki engedni, hogy telerakja a Városházát hajléktalanokkal. Miért kellene megakadályozni, hogy a főpolgármester elszabadult hajóágyú módjára szanaszét lője saját bárkáját?! A vége úgyis hullámsír lesz...

Kár lenne tagadni, hiszen minden nap nyilvánvalóvá teszik a felek, hogy a főváros és az ország vezetése politikai ellenfelek. Éppen ezért nehezen érthető, miért akarja megóvni Karácsony Gergelyt egy újabb gigantikus baklövéstől a Fővárosi Kormányhivatal, támadási felületet nyitva ezzel az ultraliberális főpolgármesternek. A Párbeszéd társelnöke ugyanis legutóbb azzal vádolta meg a Fideszt, hogy „nem áll le a legkiszolgáltatottabb, leggyámoltalanabb emberek elleni hajszával”. Tette mindezt azért, mert a kormányhivatal megtiltotta, hogy Karácsony hajléktalanoknak szánt karanténszállót csináljon a budapesti Városházán.

Nos, Kari Geri terve nem nélkülözi a történelmi alapot, hiszen a Fővárosi Önkormányzatnak helyet adó egykori Invalidus-ház alapkövét úgy tették le 1716-ban, hogy ott majd a török elleni harcokban megsérült hadirokkantakat ápolják. Igaz: az épületet egyébként a Jászkun kerülettől törvénytelen módon orozták el. De ennyit a történelemről.

A közelmúlt történelme viszont azt bizonyítja, hogy a liberális főpolgármester ellen politikai támadást intézni felesleges és talán ártalmas is. Lapunk Facebook-oldalán a Karácsonyról szóló cikkek esetében minden alkalommal megjelennek a balliberális trollok és nyomják a mantrát: „biztos, jól csinálja a dolgát a főpolgármester, ha így támadja őt a kormánymédia”. Nos, azon túl, hogy a 888 nem politikai lejáratás céljából, hanem a szakmai szarvashibák, politikai blődségek és nyilvánvaló ökörségek feltárása okán ír Karácsonyról, a mottó azért megszívlelendő, hiszen az „ellenségem ellensége a barátom” elv mentén azok is védelmükbe veszik a teszetosza városvezetőt, akik nem szimpatizálnak politikai hátterével, viszont jól felhergelték őket a kormánypártok ellen.

Karácsony Gergely azonban bebizonyította az elmúlt több mint fél évben, hogy csak hagyni kell őt „dolgozni”, majd elintézi ő saját magát. Nézzük csak meg a hajléktalanszálló ügyét! A Városháza melletti aluljáróban a szabálysértési törvény ellenére, most is jó néhány hajléktalan tartózkodik félig-meddig életvitelszerűen. Arra járva még sosem tapasztaltam, hogy a járókelők lehajolnának hozzájuk, megkérdezve: miben segíthetek? A liberális fővárosiak csak akkor hajléktalanpártiak, ha ezt a Facebookon bizonyíthatják. Ha az életük részévé válik a hajléktalanprobléma, akkor nem annyira segítőkészek. Így akkor sem mosolyognának együttérzően Karácsony betelepítési tervére, ha a Deák téren hajléktalanok tucatjait vagy százait kellene kerülgetniük.

Hogy állításaimat ne lehessen légből kapottsággal vádolni: a budapestiek mindaddig voltak kerékpárosbarátok, amíg Karácsonyék le nem zárták egy sávot nekik a Nagykörúton. A forgalomszervezési szempontból elképesztő blődli azoknál is kiverte a biztosítékot, akik eddig szimpatizáltak a főpolgármesterrel. Ugyanez történik majd akkor is, ha valamilyen véletlen folytán sikerül megvalósítania másik hagymázas elképzelését, a fővárosi sebességcsökkentést. A dugókban veszteglők kicsit sem barátian fogják szájukra venni a Karácsony család tagjainak nevét.

Ezért mondom: Karácsony terveit támadni hiábavaló, sőt: segíti a balliberális oldal politikáját. Valójában el kell engedni a kezüket, elintézik ők magukat. És hogy a kormányzati szervek mégis igyekeznek megállítani Karácsonyék hajóján az elszabadult hajóágyút, az valójában a budapestiek érdeke. Hogy ne a saját, esetenként komoly érdeksérelmet okozó kárukon kelljen megtanulniuk a leckét, és felismerniük, kire és mire szavaztak 2019-ben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére