Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ennyi hazugságot is csak Cseh Katalin tud egy mondatban összezsúfolni

888.hu

2020.06.12. 20:30

Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselő vesézte ki a momentumos nagyágyú hazugságait.
Hát akkor nézzük, hogy a Momentum politikusa mennyi hazugságot is tudott belezsúfolni ebbe a nem túl hosszú mondatba

– ezzel a felütéssel kezdte írását Deutsch Tamás Facebook-oldalán.

A fideszes EP-képviselő arra kívánt reagálni, hogy Cseh Katalin, a Momentum szintén európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának ülése kapcsán azt találta írni, hogy „nagy örömömre minden fél hangoztatta korrupció vagy csalás miatt elítélt cégek feketelistázásának fontosságát, amelyet én terjesztettem be, és amely Magyarországon csak Lex Mészáros néven híresült el.”

Deutsch Tamás pontokban szedve összegezte elemzését.

Az első szerint az Európai Bizottság 2018. évi gazdálkodásáról szóló európai parlamenti zárszámadási jelentéshez terjesztettek be egy módosító indítvány, amelyik „a korrupció vagy csalás miatt elítélt cégek feketelistázását” célozta.

A második pontban Deutsch leszögezi, hogy a módosítót nem Cseh Katalin, hanem Olivier Chastel és Ramona Strugariu liberális (Renew) képviselők nyújtották be, és – amint arra a fideszes politikus a harmadik pontban kitér – Cseh csak utólagosan kérte, hogy az ő neve alatt is fusson a módosító.

Cseh Katalin neve egyáltalán nem szerepel a benyújtók között, csak utólagosan kérte, hogy az ő neve alatt is fusson a módosító. Ezt az előterjesztésről történő plenáris szavazás után a szavazólista alján feltüntették, tehát hivatalosan így utólag az övé is lett a módosító, de az eredeti beterjesztők közt nem szerepel Cseh Katalin neve. Szimpla hazugság tehát az a szöveg, hogy amelyet én terjesztettem be!

– fogalmazott.

A negyedik pontban azt részletezi: a zárszámadási jelentések nem jogalkotási előterjesztések, az elfogadott szövegek nem jogszabályok, így azok egészével vagy bármely részével kapcsolatban a „lex”, azaz „törvény”, „jogszabály” kifejezés használata szándékosan félrevezető, valótlan állítás.

Cseh állítása tehát nettó hazugság, az előterjesztés, amiről szó van nem jogalkotási előterjesztés, tehát hazug dolog jogszabályként hivatkozni a szövegre – írta.

Összefoglalva: Cseh azt állítja, hogy beterjesztett valamit, ami lex (törvény, jogszabály). Cseh bejegyzésével szemben az igazság viszont az, hogy mások nyújtottak be módosító indítványt, amihez csupán utólag csatlakozott (és próbálja lenyúlni a módosítás benyújtásának érdemét) és az előterjesztés, amiről szó van, állításával szemben nem jogalkotási előterjesztés, tehát hazug dolog jogszabályként hivatkozni a szövegre

– írta Deutsch Tamás.

A politikus szövegéből még két mondatot kell kiemelni:

  1. „Azt csupán zárójelben jegyzem meg, hogy Cseh Katalin egyelőre kizárólag csak a botmixer, a nehezen definiálható üléstermi vihogás és a saját hazájának szűnni nem akaró indulattal történő folyamatos ostorozása miatt híresült el.”
  2. „Ami pedig Cseh Katalin mindennapos mániákus “Mészáros Lőrincezését” illeti: Mészáros Lőrinc közvetlen és közvetett tulajdonában álló gazdasági társaságok, a nyilvánosan is hozzáférhető adatok tanúsága szerint, messze nincsenek a kiemelkedő vagy jelentős nagyságrendű uniós támogatást kapó cégek körében.”

Ennyi.

Cseh képviselő asszony minapi Facebook bejegyzésében az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának ülése...

Posted by Deutsch Tamás on Friday, June 12, 2020

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére