Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Első ajtós felszállással gondoskodik a BKK a káosz fokozásáról

888.hu

2021.07.15. 07:00

A BKV vezetésének szándéka szerint rövid időn belül majdnem az összes buszon és trolin az első ajtón kell majd fölszállni. Ezzel előreláthatólag növekszik a menetidő, ami a hibás klímával rendelkező járműveken még kellemetlenebbé teszi az utazást. Mindemellett a városban zajló felújítási munkálatok nemcsak az autósok haladását hátráltatják, hanem a tömegközlekedési eszközöket is – írja a Magyar Nemzet.

 

Még kellemetlenebb lehet busszal vagy trolival utazni, mint eddig. A BKV szeretné kiterjeszteni a bizonyos járatokon már bevezetett első ajtós felszállási rendszert.

A cél az, hogy hétvégén a teljes busz- és trolihálózaton ez legyen érvényben, hét közben pedig csak néhány nagyon forgalmas járat vagy annak egyes szakaszai jelentenek majd kivételt. Nem nehéz elképzelni, mit jelent ez a gyakorlatban – figyelmeztet a Magyar Nemzet.

A járatidők hivatalos meghosszabbításáról egyelőre nincs szó, márpedig nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy megértsük:

ha egy buszra az eddigi négy ajtó helyett egyen szállnak fel az utasok, az minden megállóban hosszabb várakozást jelent.

Épp akkor, amikor a városban most nyáron elindított három nagy felújítási projekt miatt – amihez negyedikként az M3-as korábban megkezdett átépítése társul – amúgy is számos járat menetideje megnövekedett.

Gond emellett az is, hogy a BKV járatainak jó részén nem működik a klíma, amit a vállalat is elismert. Az elviselhetetlen nyári hőségben szellőztetéssel próbálják elviselhetőbbé tenni az utazást. Aki azonban jár busszal, trolival, tudja, hogy amint a jármű megáll egy lámpánál vagy egy megállóban, rögtön érezhetővé válik a forróság.

Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének (BTDSZ) elnöke szerint az elképzelés a járművezetők szempontjából is aggályos. A jelenlegi terv szerint ugyanis a sofőrök jegyellenőrzési jutalékot kapnának a pluszfeladat elvégzéséért, ám mindez a bérmegtakarítás terhére történik.

Egyre nagyobb terhet raknak a járművezetőkre. Ha így alakul, megutáltatjuk ezt a szép és felelősségteljes szakmát”

– mondta Szabó István a Magyar Nemzetnek.

Ráadásul az állandósult dugók miatt egyre feszültebbek az autósok és a közösségi közlekedést használók. A reggeli és a délutáni órákban a korábbiakhoz képest alsó hangon is

dupla menetidővel kell számolniuk az autósoknak,

de több kritikus pontokon napközben is csak lépésben lehet haladni a gépjárművekkel. A Hegyalja útra felfestett sáv ugyan a közösségi közlekedést segíti, ám ezzel a húzással Pest után

Buda is elesett az autósforgalom tekintetében.

A Blaha Lujza tér hétfőn indult felújítása miatt a 7-es buszcsalád által használt sávokat a tér környékén elvették, ami az autós közlekedés mellett a közösségi közlekedést is alaposan lelassítja. A Google útvonaltervezője csak figyelmeztet a torlódásokra, ám kerülőutat nem tud felajánlani. A közösségi közlekedésben is egyetlen egérút maradt: a föld alatti vonalak. Ám ott is a 3-as metró belvárosi szakaszának felújítása zajlik, és a pótlóbuszok a felszínen szállítják az utasokat.

Kimondható:

Budapest belső kerületei, beleértve a budai I. kerületet is, teljesen elestek az egy időben indított felújítási munkálatok miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Mikor tanulja meg Európa megvédeni magát?

Mikor tanulja meg Európa megvédeni magát?

Harminc évvel a balkáni háborúk borzalmai után világos, hogy Nyugat-Európa képtelen kezelni az európai földön zajló konfliktusokat, ezt Oroszország ukrajnai inváziója is alátámasztja.

Szabotázs? Szivárgást észleltek az Északi Áramlat 2-n

Szabotázs? Szivárgást észleltek az Északi Áramlat 2-n

A „súlyos balesettől” való félelem miatt tilalmi zónát hoztak létre a dán vizeken.

Öt év letöltendőt kapott kémkedésért Kovács Béla

Öt év letöltendőt kapott kémkedésért Kovács Béla

A Kúria kimondta az ítéletet a Jobbikban csak KGBélaként emlegett politikusra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére