Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bennfentesként sokat tudhat Czeglédy testvére

888.hu

2021.04.06. 13:30

A bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolt Cz. P. Zs. – Czeglédy Csaba testvére – várhatóan az április 19-ei héten állhat bíróság elé – írja a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámának felfutása előtt kezdődött meg Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc ügyvédje és húsz vádlott-társa pere a Kecskeméti Törvényszéken. A vád lényege, hogy Czeglédy a társaival egy adócsalásra szakosodott bűnszervezetet alapított. Czeglédy cége, a Human Operator Zrt. közvetetten – két cég közbeiktatásával – tíz iskolaszövetkezetet működtetett.

A számlázási láncolatban végül a Human Operator nem fizette be a cégcsoport gazdasági tevékenysége nyomán keletkezett áfakötelezettségét, és a be nem fizetett adót visszaigényelte az államtól. A diákok adóterheit, így például a személyi jövedelemadót sem fizette meg Czeglédy cége. Ezzel 6,3 milliárd forintos kárt okoztak a magyar államnak.

A Magyar Nemzet szerint a tárgyalássorozat egyik legérdekesebb eseménye Czeglédy Csaba testvére, Cz. P. Zs. meghallgatása lett volna, amikor is a bíróság, a vád és a védelem kérdéseket intézhetett volna az ügy tizenötödrendű vádlottjához.

Úgy tűnik, hogy erre a járványhelyzet miatt várni kell: a kormány április 19-éig meghosszabbította a szigorított védekezés időszakát. Ismeretes, hogy azon a héten nyitnak az iskolák, és várhatóan a bíróságok is. Cz. P. Zs. vallomása különösen fontos lehet az ügy megítélése szempontjából.

Érdemes ugyanis megemlíteni, hogy a politikai baloldal körömszakadtáig védi Czeglédy Csabát, akinek láthatóan komoly befolyása van az MSZP-ben és a DK-ban.
Ezek a pártok évek óta „koncepciós perről” beszélnek az üggyel kapcsolatban, csakúgy, mint Czeglédy. A politikai jobboldal szerint viszont az ügy még annál is jóval súlyosabb, mint amilyennek elsőre látszik:

a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője, Budai Gyula úgy véli, az adócsalásból származó pénzek egy része az MSZP pártkasszájába vándorolt.

A lap szerint az ügy objektív, bizonyítékokon alapuló megítélése természetesen a bíróság dolga, azt azonban érdemes leszögezni, hogy Czeglédyéknek nem áll jól a szénájuk. A számlák, dokumentumok mellett a tanúvallomások is fontos részei a vádnak, és többen beismerték felelősségüket.

Legutóbb B. R., a tizenkilenced-rendű vádlott tett terhelő vallomást Czeglédyékre. A férfi több iskolaszövetkezet elnöke volt, és azt írta a bírónő által felolvasott levelében, hogy érdemi munkát nem végzett, ám ezért Czeglédytől több alkalommal borítékban készpénzt kapott.

A politikus cégénél – a Human Operator Zrt.-nél – voltak az iskolaszövetkezet bélyegzői, legfontosabb dokumentumai, neki csupán annyi dolga volt, hogy átolvasatlanul kellett aláírnia papírokat. Egy alkalommal Cz. P. Zs. szervezett egy találkozót Czeglédy Csaba és B. R. között, amelyen Czeglédy arról tájékoztatta az „elnököt”, hogy a két általuk alapított iskolaszövetkezet közül az egyik már nem működik, ám lehetséges, hogy újra tudnák indítani.

A védelemnek kiemelten fontos lesz Cz. P. Zs. meghallgatása, hiszen a férfinak Czeglédy rokonaként, bennfentesként rendkívül sok információ van a birtokában.

A vádirat szerint Cz. P. Zs. ismerte a strómanok által vezetett szövetkezeti rendszert, tudomással bírt arról, hogy a teljes szervezeti háló egységes irányítás alatt áll.

Mindemellett alkalmanként segítséget nyújtott a negyedrendű vádlottnak, P. A.-nak a pénzösszegek megszerzésével és visszaosztásával kapcsolatosan.

Az eljárás során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala zárolta Cz. P. Zs. önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításait, kis híján három és fél millió forint értékben. Az ügyészség fegyházban végrehajtott szabadságvesztést, valamint 4,8 millió forintnyi vagyonelkobzást indítványozott.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány hallgatásával elismerte Orbán Viktor igazát

Gyurcsány hallgatásával elismerte Orbán Viktor igazát

Csodálkozva olvasom Gyurcsány bejegyzéseit a közösségi oldalán, amelyekben nem válaszol Orbán Viktornak, így hallgatásával elismeri a kormányfő igazát.

Milák Kristóf az Európa-bajnokságon az egész világot elkápráztatja

Milák Kristóf az Európa-bajnokságon az egész világot elkápráztatja

Most jön még csak a java: hétfőn megkezdődnek az egy hete tartó budapesti vizes Eb-n a medencés úszószámok. Ráadásul, Milák Kristóf lehet az esemény egyik sztárja. Aki már azért is megérdemli a kiemelt figyelmet, mert hét számban áll rajthoz. Abszolút esélyesként.

1 százalékos Karácsony

1 százalékos Karácsony

1 százalék Karácsony Gergelyék pártjának a Párbeszédnek a támogatottsága. 1 százalékos az angol nyelvtudása is és 1 százaléknyi beleszólása van a baloldalon zajló folyamatokba. 1 százalék nem sok, ezzel szemben 99 rengeteg.

„Nem ringathatjuk magunkat továbbra is abba a tévhitbe, hogy a pedofília jelentéktelen dolog”

„Nem ringathatjuk magunkat továbbra is abba a tévhitbe, hogy a pedofília jelentéktelen dolog”

A Magyar Nemzet interjút készített Don Fortunato di Noto szicíliai plébánossal, aki elsőként vette fel sikeresen a küzdelmet a gyermekpornográfia ellen.

Megérkezett az újabb 1,2 millió adag kínai védőoltás

A vasárnapi szállítmánnyal összesen 6,5 millió keleti vakcina érkezett Magyarországra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére