Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai sajtó szerint Soros-szervezet követeli Magyarország megbüntetését

888.hu

2021.02.12. 15:00

És igazuk van.

A Breitbart nevű amerikai portál hosszú cikkben foglalkozik azzal, hogy a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi programmunkatársa, Léderer András arra szólította fel az Európai Uniót, hogy büntesse meg Magyarországot.

A portál szerint Léderer bírálta az Európai Bizottság tétlenségét a szerb–magyar határról történő visszaküldések ügyében, mondván, Magyarország szembeszáll az Európai Unió Bíróságának decemberi határozatával, amely kimondta, hogy a visszaküldések jogellenesek.

Zárójel.

Amikor megszületett ez az ítélet, Varga Judit igazságügyi miniszter reagált rá.

Az Európai Unió Bíróságának mai döntése okafogyott, hiszen már nem állnak fenn azok a körülmények, amelyekről jelen eljárás szólt. A tranzitzónákat bezártuk, de a szigorú határőrizetet fenntartjuk. A jövőben is megvédjük Magyarország és Európa határait, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk nemzetközi migránsfolyosók kialakulását”

– írta a miniszter.

Zárójel bezárva.

A Breitbart idézi Léderer néhány nappal ezelőtti nyilatkozatát, amelyet a német közszolgálati Deutsche Welle című portálnak adott a témában.

Az álcivil szervezet munkatársa sivalkodik egy sort, elmondja, hogy Magyarország nem alkalmazza az uniós bíróság ítéletét, annak ellenére, hogy muszáj lenne.

Léderer kijelenti:

„Lehetséges lenne pénzügyi szankciókat bevezetni Magyarország ellen, jelentős napi bírságok formájában, az EB ítéleteinek végrehajtásának elmulasztása miatt.”

A Breitbart nem téved, amikor már a cikke címében leszögezi, hogy egy Soros által pénzelt szervezettel van dolgunk.

A Nyílt Társadalom Alapítványok honlapja szerint a Magyar Helsinki Bizottság igazán nem panaszkodhat arra, hogy nem kap elég lóvét.

Nézzük:

  • 2019: 850 ezer dollár (251,7 millió forint),
  • 2018: 50 ezer dollár (14,8 millió forint),
  • 2016: 610 ezer dollár (180,7 millió forint).

A Breitbart egyébként azt is megjegyzi, hogy nem csak hazánkat vádolták meg azzal, hogy visszaküld migránsokat.

A portál emlékeztet, hogy tavaly egy másik Soros-szervezet, a Human Rights Watch (HRW) Görögországot találta meg hasonló vádakkal.

A HRW-ről pedig csak annyit: 2010-ben a saját honlapjukon dicsekedtek el azzal, hogy tíz évre 100 millió dollárt kapnak Soroséktól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

„A fiatalokat nem érdekli a politika” – mondják sokan. Valójában nem érdekli, vagy csak mélységeiben nem? Na nem mintha én nagymama korú lennék, viszont mégis inkább közéjük tartozom a politikafogyasztásomat tekintve, ugyanis a témában egészen nagy eltéréseket vettem észre, különböző generációkat figyelve.

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

Kedd óta nem viszik el a szemetet Budapesten. A helyzet legfőbb felelőse Karácsony Gergely és multimilliárdos cégvezér haverja, Mártha Imre. Mártha korábban azzal került a hírekbe, hogy elképesztő luxusban él. A baloldali városvezetés annak ellenére nem képes kezelni a válsághelyzetet, hogy soha nem látott pluszbevétele van Budapestnek – írta meg az Origo.

Nemzetközi Energiaügynökség: csökkenteni kell az áramfogyasztást minden európai háztartásban

Az energiaügynökség szerint az európai háztartásoknak és vállalkozásoknak jelentősen csökkenteniük kell az energiafogyasztást, hogy a következő télen is megmaradjanak a tartalékok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére