Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az alkudozás miatt tarthat itt az uniós vakcinabeszerzés

888.hu - MTI

2021.02.26. 07:00

Az Európai Bizottság lejáratókampányt folytat a BioNTech német gyógyszergyártó cég ellen – állítja a Focus.de német hírportálon megjelent írásában Jan Fleischhauer német újságíró.

A zsurnaliszta péntek hajnalban adásba került, Nettó 9 perc Fleischhauer című műsorából közzétett részletben azt állítja, hogy a korábban hősként, a világot a vírustól, Németországot pedig a végtelen vesztegzártól megmentő Ugur Sahin (a BioNTech alapítója) mára a kapitalizmus gyűlöletes figurájává vált, miután az ARD német közszolgálati műsorszolgáltató olyan dokumentumokat szerzett meg, amelyek szerint a BioNTech eleinte dózisonként 54 eurót akart kérni az új típusú koronavírus elleni vakcináért.

Micsoda uzsora! Nem csoda, hogy a bizottság nem akarta egyből aláírni a szerződést”

– foglalt állást Fleischhauer, kiemelve, hogy a kanyaró, a bárányhimlő vagy a hepatitisz elleni oltás mind drágább ennél.

Az újságíró szerint az EU négy hónapon át alkudozott, amíg levitte az árat 13 euróra, és ennek tudható be, hogy Izrael és az Egyesült Államok is előrébb tart a lakosság átoltásával.

Baden-Württembergben a 80 évesek még mindig várakoznak az időpontjukra, New Jerseyben meg elég, ha valaki dohányzik, ahhoz, hogy beoltsák. Na de mennyit spóroltunk! A zsugoriság menő. Vagy mégsem”

– mondta Fleischhauer péntek hajnali műsorának beharangozójában.

Az Egyesült Államokban tavaly december 14-én adták be az első Covid-19 elleni oltást. Az Európai Unióban ez két héttel később kezdődött el. Izrael magasabb árat fizetett a vakcinákért, és azt is vállalta, hogy egészségügyi adatokat ad át a Pfizernek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére