Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alapjogokért Központ: Hantázik az EU Bírósága Sargentini-ügyben

888.hu

2020.12.03. 16:00

Meglepődünk?

A 888 is beszámolt róla, hogy Michal Bobek, az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka ma közzétett indítványában azt javasolja a luxemburgi testületnek, hogy megalapozatlanként utasítsa el Magyarország keresetét, amit az Európai Parlamenttel szemben adott be még 2018-ban, a Sargentini-jelentés kapcsán.

Az Alapjogokért Központ gyorselemzése szerint

újra jogellenes módszerekkel küzd az EU a „jogállamiságért”.

Most az uniós bíróság főtanácsnoka állítja azt az EP-ben kétharmados többséget igénylő Sargentini-jelentés szavazásáról, hogy a kétharmad az nem is különleges többség; valamint azt is, hogy amikor egy képviselő aktívan megnyomja a „tartózkodom” gombot, azt valójában úgy kell tekinteni, mintha nem szavazott, ott sem lett volna.

Michal Bobek ezzel a jogot valójában a demokrácia ellen felhasználó érvelésével igyekszik legitimálni azt a Sargentini-jelentést, mely szintén megalapozatlan érvek alapján – és persze a multikulti elutasítása miatt – indította el Magyarországgal szemben a jogállamisági eljárást 2018 őszén.

Az Alapjogokért Központ szerint:

  • Az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka súlyosan félre akarja vezetni a testületet, amikor azt indítványozza, hogy utasítsák el a magyar kormány keresetét. E kereset szerint a Magyarország ellen elindított „jogállamisági eljárást” lehetővé tevő Sargentini-jelentés EP-beli elfogadása jogellenes volt.
  • A főtanácsnok szerint a szavazás nem esett a különleges többséget megkívánó voksolások körébe, és így az EP szabályzata alapján a tartózkodó voksok figyelmen kívül hagyhatók. Ezzel szemben a jogi helyzet az, hogy az unióról szóló szerződések az EP esetében egyértelműen rögzítik: vagy a „leadott szavazatok többségével” határoz, vagy különleges (pl. kétharmados) többséggel. A jogállamisági eljárás megindításához szükséges többségről pedig így ír az EUMSZ 354. cikke: „a leadott (!) szavazatoknak az egyben a tagjai többségét is kitevő kétharmados (!!) többségével dönt”. Tehát a szavazás az uniós szerződések szerint is „különleges szavazás” volt, melynek során az EP házszabálya szerint is figyelembe kellett volna venni a tartózkodó voksokat – és ha így tettek volna, akkor nem jött volna össze a leadott szavazatok kétharmada, és nem lehetett volna megindítani az eljárást.
  • A főtanácsnok ráadásul a parlamentarizmus legelemibb szabályait semmibe véve azt írja, hogy a „tartózkodás” valójában olyan, mintha az adott képviselő „egyáltalán nem szavazott volna” – holott úgy jogi, mind nyelvtani értelemben a „nem szavazás” azt jelenti, hogy az adott képviselő nem nyomott gombot, a „tartózkodás” pedig azt, hogy a „tartózkodom” gombot nyomta meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A sárga irigység és a milliárdos Gyurcsány

A sárga irigység és a milliárdos Gyurcsány

Láttak már sárga irigységtől (SI) sugárzó milliárdost? Nem? Nagy újdonságot nem fognak olvasni: a határon túli magyarokkal szemben mindig is ellenséges Gyurcsány Ferenc arcát lehet szemügyre venni az SI-faktor fényében legutóbbi Facebook-bejegyzésében.

A WHO a fertőzés terjedése ellenére továbbra is reménykedik az olimpia megrendezésében

A WHO a fertőzés terjedése ellenére továbbra is reménykedik az olimpia megrendezésében

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra is azt reméli, hogy idén megrendezhetik Tokióban a tavaly nyárról elhalasztott olimpiát, annak ellenére, hogy a koronavírusos esetek száma világszerte több országban, köztük Japánban is növekszik.

Újabb rocksztár osztotta ki a haladókat és a kommunizmust

Újabb rocksztár osztotta ki a haladókat és a kommunizmust

A legendás The Who frontembere nem fogta vissza magát.

Orbán Viktor legfrissebb hírei Portóból – Képek

Orbán Viktor legfrissebb hírei Portóból – Képek

EU-csúcs, második nap. Fontos egyeztetések a szünetben – írta Orbán Viktor Facebook-oldalán.

Ezt lehet tudni a magyar pedofilbotrányról

Újabb információk láttak napvilágot a pedofíliával vádolt bűnszervezetről.

Fürjes szerint Karácsony nem beszél angolul

Alaposan beolvasott a főpolgármesternek Fürjes Balázs. Az államtitkár a nyelvtudás szükségességét taglalta legújabb posztjában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére