Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A vírus mellé állt három „független” képviselő

888.hu

2020.11.10. 15:48

Szél Bernadett, Hadházy „Zoknikirály” Ákos és Szabó Szabolcs biztosan nem fogja támogatni a felhatalmazási törvény 2.0-t. A neveket elnézve ezen már meg sem lepődünk....

A Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetséget létrehozó három független képviselő nem fogja megszavazni ma a felhatalmazási törvényt 2.0-t, amivel könnyebben tudná meghozni a kormány a védekezéshez szükséges döntéseket, amelyeket 90 napig tartanának hatályban.

Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs ezt azzal magyarázta, hogy „eddig sem a felhatalmazás, hanem a politikai akarat hiányzott a cselekvéshez”.

Mostanáig azt kifogásolták, hogy a kormány nem cselekszik, nem hoz szigorításokat a vírus megfékezése érdekében. Jól látható volt már tavasszal is, hogy

ha az ellenzék lenne hatalmon, akkor a gazdaságot romba döntené, az embereket pedig a négy fal közé zárná, miközben komoly megszorításokat vezetne be.

Amikor viszont a kormány úgy dönt, hogy bevezeti az Ausztriában meghozott intézkedések nagy részét, amihez pedig az ellenzék támogatását kérné, akkor rögtön találnak egy gyenge érvet, hogy most éppen miért nem segítik az összefogást a vírus elleni védekezésben.

Éppen azok a képviselők hiányolják a valódi politikai cselekvést, akik az elmúlt években alig-alig tettek le valamiféle eredményt az asztalra. Tavasszal is csupán egy-két autós tüntetésre futotta tőlük, amikor körbe-körbe dudáltak a körforgalomban, megnehezítve az arra járók közlekedését. Nyáron pedig nemzeti konzultációs ívek gyűjtögetésével vétették észre magukat.

Nyilván ezt nevezik ők felelős, valódi politikai cselekvésnek, amivel hozzájárulnak a vírus elleni közös védekezéshez. Amit a kormány tesz, az csakis propaganda.

 

Ahogy fogalmaztak közleményükben:

Nincs szükség további parlamenti felhatalmazásra a bejelentett intézkedések kihirdetéséhez – ez csak a kormány újabb kommunikációs színjátéka.”

Ugyanis szerintük a kormány már most is kétféle jogcímen hozhat rendkívüli intézkedéseket: az egészségügyi válsághelyzet és a járványügyi veszélyhelyzet korlátlan felhatalmazást ad a kormánynak a járványkezelésre.

Mindezek miatt nem támogatjuk a felhatalmazási törvény 2.0-t, nem veszünk részt a szavazáson, és azt gondoljuk, hogy nemcsak erre a törvényre, de az újabb különleges jogrendre sem lett volna szükség”

– fogalmaznak.

Az ellenzék már tavasszal is folyamatosan azzal riogatta a magyar társadalmat, hogy a felhatalmazással, a veszélyhelyzet meghosszabbításával a kormány autokráciát, diktatúrát, hibrid rezsimet stb. vezetne be, aminek segítségével végleg leszámolhatna az ellenzéki pártokkal és a „függetlenobjektív” propagandalapokkal. Aztán meg szembejött velük a valóság. Ugyanis Vera Jourová, az Európai Bizottság európai értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke azt nyilatkozta, hogy a magyar veszélyhelyzeti rendelkezések megfeleltek az uniós jogszabályoknak.

Szél és Hadházy bocsánatkérése azóta sem történt meg azért, hogy nem segítették, hanem gátolták a védekezést.

Most itt lett volna a remek lehetőség arra, hogy a tavasszal elbaltázott dolgaikat valamelyest helyrehozzák, ehelyett megint felvették ugyanazt a hazaáruló tempót. Inkább újra azt az utat választották, hogy a képviselői munkát nem végzik el, de a semmittevésért a fizetést felveszik.

A vírus elleni védekezésben erre a három emberre ennyiben lehetett számítani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére