Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Városháza-gate és a titokzatos Berki Zsolt

888.hu,

2021.11.06. 16:40

A régmúltból már ismerős szereplők bukkannak fel a Városháza-gate-ben. Az ingatlan értékesítésével azt a Beák és társai Ingatlanközvetítő Kft.-t bízták meg, amely annak idején az MSZP Köztársaság téri székházára is vevőt talált. A megbízást adó vállalkozás elsőre talán ismeretlen, a Northern Rock Kft. neve keveseknek csenghet ismerősen. A társaság tulajdonosa ellenben ismerős lehet sokaknak, Berki Zsolt neve ugyanis jó tíz évvel ezelőtt rendszeresen szerepelt a híradásokban – írja a Magyar Nemzet.

Berkiről 2008 környékén olvashattak sokat a közügyek iránt érdeklődők, a férfi ugyanis az úgynevezett InfoPark-ügy egyik főszereplője volt.

A szóban forgó bűnügyi történet egy újbudai ingatlan körül bontakozott ki. Az előzmény az volt, hogy az állami tulajdonban álló InfoPark Zrt. 2007 végén a Noveco Invest Kft.-re ruházta a Lágymányosi híd déli oldalán fekvő, 62 ezer négyzetméter nagyságú terület földhasználati jogát.

 

Az esetről beszámoló híradások szerint később ebből származott a konfliktus. Az állami céget ugyanis a következő esztendőben privatizálták, de a területre nem a vevőt, hanem más céget, nevezetesen a Noveco Investet illette meg a földhasználati jog. A vevő ezt a helyzetet szerette volna megszüntetni, ám nem mindennapi módon. A vita hamar a rendőrség asztalára került, ugyanis – tanúvallomások szerint – a Noveco Invest képviselőit életveszélyesen megfenyegették – olvasható a Magyar Nemzeten megjelent cikkben. A Noveco tulajdonosa ekkoriban Berki Zsolt volt, az állami céget privatizáló vállalkozást pedig Leisztinger Tamás milliárdos üzletemberhez kötötték. A híradások szerint Berki és társai zsarolás miatt feljelentést tettek, amiben Leisztinger neve többször is előfordult. Az ügy utóbb önbíráskodássá szelídült, az eljárást végül 2013-ban meg is szüntették.

Berki Zsolt további cégügyei nemigen keltették fel a sajtó érdeklődését, pedig cégből éppenséggel akadt néhány.

A hivatalos adatbázisok szerint napjainkban a férfi több vállalkozásban is kisebbségi tulajdonos, ezek között akad szépségápolással, tanácsadással és őrzés-védéssel foglalkozó társaság is. Az adatbázisokban szereplő információk szerint Berki igazi vállalkozó típus, számos cégben vállalt korábban szerepet. Több – azóta megszűnt – ingatlanos társaságban bukkant fel a neve, de köze volt nyomozásokat végző, építőipari, tanácsadó és a vendéglátóiparban működő vállalkozáshoz is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lecsökkentenék Schröder juttatásait, csak mert nem határolódott el Putyintól

Lecsökkentenék Schröder juttatásait, csak mert nem határolódott el Putyintól

Gerhard Schröder juttatásainak csökkentésére készülnek a német kormánypártok, mert a volt kancellár az Ukrajna elleni háború kezdete óta még mindig nem határolódott el Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, és nem vált meg a Rosznyeft orosz energiaipari cégben betöltött tisztségétől – írta szerdán a Bild című német lap.

Biden katonákat küld Szomáliába

A Biden-kormány hétfőn bejelentette, hogy újraindítja a „tartós” amerikai csapat jelenlétet Szomáliában, az al-Kaida szervezethez tartozó al-Shabaab fenyegetésére hivatkozva, amellyel visszafordítja Trump-kormányzat célját arra vonatkozóan, hogy kivonják a térségből a katonaságot.

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Hazánkba látogat a CPAC-kongresszus, ahol Orbán Viktoron kívül Kövér László, Varga Judit és Tucker Carlson is megjelenik majd. Mutatjuk, kik a legfontosabb felszólalók a kétnapos konzervatív dzsemborin.

Orbán Viktor: Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz

Európa, a nyugati ember, benne és vele Magyarország, mi, magyar emberek a veszélyek korába léptünk – írta a miniszterelnök a Facebookon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére