Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Pesti Hírlap tulajdonosa nem ért egyet Karácsonyék sajtószabadság-felfogásával

888.hu

2020.10.19. 12:00

Milkovics Pál szerint teljesíthetetlenek a Karácsony Gergely által vezetett fővárosi önkormányzat elvárásai.

Csak a szokásos: a baloldal hatalomra került, majd egyből át is értelmezte a sajtószabadság fogalmát.

A 888 is beszámolt róla, hogy október elején Karácsony Gergelyék azzal a csodálatos ötlettel álltak elő: milyen XXI. századi lenne, ha Budapesten csak akkor lehetne közterületen ingyenes lapot terjeszteni, ha az adott sajtótermék tulajdonosa az egyes lapszámokban legalább négy oldalt ingyenesen biztosítana a főváros számára, amelyeken utóbbi a saját maga által meghatározott „közérdekű” anyagokat közölhet.

A rendelet szerint az újság nem szólhat bele, hogy milyen tartalom kerül az adott oldalakra.

Milkovics Pál, a Pesti Hírlap tulajdonosa a Médiapiacnak elmondta, hogy az új rendelet teljesen ellehetetlenítené az újságot, ráadásul

a főváros vezetése is ellentmondásosan nyilatkozott a módosításról, hiszen míg arról is lehetett hallani, hogy minden terjesztőre egységesen vonatkoznának a rendeletben foglaltak, Karácsony a hvg.hu-nak adott interjúban már arról beszélt, hogy a laptulajdonosokkal külön-külön kötnének megállapodást.

Milkovics szerint még az újság főszerkesztője sem szólhat bele, hogy mi jelenik meg a kisajátított négy oldalon.

Elképzelhetetlen, hogy bárhol Európában hasonló igényeket támasszanak például a több nagyvárosban is megjelenő Metro újsággal kapcsolatban. A Pesti Hírlap 12 oldalából 4 elvétele 33 százalékos tartalomveszteséget jelentene, a lap 16 oldalra bővítése pedig olyan áremelkedést jelentene, amit napi megjelenés mellett nem tudnánk kigazdálkodni”

– fogalmazott.

Az is érdekes, hogy Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke úgy vélte, „nem kötelező” közterületen lapot terjeszteni, és szerinte semmi gond nincs azzal, ha a terület fenntartója jogosult arra, hogy a sajtótermékek bizonyos felületeit a saját tartalmai számára biztosítsa.

Milkovics viszont kiemelte:

bízik benne, hogy a piac, illetve az olvasók dönthetik majd el, hogy érdemes-e egy lapnak megjelennie, nem pedig az önkormányzat vagy egy szakmai szervezet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Újabb bravúrra készül az elmúlt években ténylegesen hihetetlen és sikeres történetet író magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn este a Puskás Arénában csak egy aprócska pontot kell szerezni Olaszország ellen ahhoz, hogy a csapat bejusson a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe. Persze az sem lenne nagy baj, ha az angolok és a németek után az olaszok skalpját is megszereznénk.

Fidesz-győzelem a miskolci időközi választáson

Időközi választást tartottak vasárnap Miskolc 3-as számú egyéni önkormányzati választókerületében. A választáson óriási fölénnyel, a szavazatok 56,24%-nak megszerzésével a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor nyert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére