Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A liberális Kálmán Olga bemutatta, hogy valójában vérvörös kommunista

Horváth K. József

2020.06.26. 14:05

Milyen jó nekünk, tudatlan hírfogyasztóknak, hogy Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció által Karácsony Városházájára beültetett főtisztviselő, a szintén DK-s Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, politikai jegyellenőr jobbkeze most a sajtószabadság hiányáról fejti ki magtalan gondolatait. Hadd pallérozódjunk...

Az egykor magát „függetlenobjektív” újságírónak tekintő Kálmán, ami természetesen sohasem volt, most egy baloldali párt jóvoltából elé tolt íróasztal mögül mesél a mai – szerinte észak-koreai mintázatú – hazai sajtóviszonyokról.

Az a furcsa, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azon kijelentését van képe bírálni, amelynek egyébiránt minden szava egytől egyig cáfolhatatlan. „A sajtószabadságot a médiatörvény biztosítja.” Pont. Azaz mindenki azt ír, amit akar. A sajtószabadság létezik, virul, sokkal színesebb, mint sok nyugat-európai országban. Mi evvel a baj?

Csak nem az, hogy a sajtószabadság jegyében Kálmán Olga szabadon tehet megjegyzéseket a kormány miniszterének bármiféle megnyilvánulására? Az általa fölemlegetett Észak-Koreában nem biztos, hogy már lenne értelme reagálni bejegyzésére, mert Kim Dzsongun világában – ahol magát a Facebookot is betiltották – nem biztos, hogy véleménynyilvánítása után sokan találkozhattak volna valaha is ezzel a magát nagyszerűnek képzelő amazonnal.

Itt azonban él és virul. És viruljon is, megszólalásonként ékes bizonyítékát adva – saját tartósított ostobasága mellett – a magyarországi sajtó- és véleményszabadság virágzásának.

Az igaz, hogy bánatára napjainkban az olvasók nemcsak a vérliberális balmédiából tájékozódhatnak, hanem az erősödő nemzeti, konzervatív médiumokból is. Lehet, hogy rosszul esik Kálmánnak, hogy a „függetlenobjektív” média sok évtizedes sajtómonopóliuma után még napjainkban is lényeges fölényben lévő ellenzéki sajtó mellett már másutt is vannak hírek. Ez azonban nem jelent mást, mint az állampolgári alapjog, a tájékozódáshoz való jog gyakorlását. Mindenki azt olvas, azt néz, amit akar. Ez a demokrácia lényege.

S Kálmán Olga nyilván nem nézi le annyira az embereket, hogy ha már háromszor kétharmaddal megválasztották a regnáló kormányt, akkor a többség nem arról akar olvasni, hogy Korózs Lajos új tényfeltáró kamuvideón dolgozik, vagy hogy nagy boldogságában Gyurcsány Ferenc kígyóidomárnak állt, mert nem esett fejére a terépcsecső.

Persze, ha az ettől eltérő, valósághű tájékoztatás Kálmán Olgának lefedi a narancsszín összes árnyalatát, attól az még nem nagy baj.

Én persze ezt inkább a félrevezető tájékoztatás megszűnésének gondolom, amikor nem lehet titokban tartani például olyan állampolgárokra nagyon is tartozó sötét adatokat, amelyeket Gyurcsány titkolt el 2006-ban a választások előtt a magyaroktól, és szerezte meg így csalással a győzelmet a választáson.

Ha valami, akkor ez az észak-koreai modell, kedves Olga! Tehát DK-s könyökvédőjében a legjobb helyen ül, hogy továbbfejlessze félretájékoztatásban, titkolózásban, köpönyegforgatásban és persze lázításban már eddig is magas szintű képzettségét.

Ha valaki újságírói pályafutása során a balszéltől a széljobbig képes gátlástalanul kiszolgálni minden politikai érdeket, miközben magát a legnagyobb mértékben „függetlenobjektívnak” hirdeti, az egyéb gazságokra is képes.

Beszélhet akár a narancs árnyalatai közül a vérnarancsról, mint teszi is, utalgathat sunyin arra, hogy szerinte ki a vérvörös, tehát ki a kommunista, a nemzeti oldal vagy a baloldal, nem hagyva kétséget saját kedvenc színének milyensége felől. Mármint hogy ők azok, mi pedig dehogy.

A magyarok ezen már csak röhögnek. Jól tudják, hogy Nyugat-Európában a liberalizmus – amelynek kötelékébe a gyurcsányizmus szervesen beletartozik, s ami Kálmán számára etalon – régen nem a Deák Ferenc-féle nemzeti liberalizmust jelenti, hanem konkrétan és egyszerűen magát a marxizmust. Azért állítanak a németországi Trierben szobrot Marxnak, Gelsenkirchenben meg annak továbbfejlesztőjének, a vérkommunista Leninnek.

A marxizmusról annak kijegecesedett államformája, a kommunizmus helytartóiról pedig eddig a legpontosabb leírást a Nobel-díjas orosz író, Szolzsenyicin adta. Csak egy mondatot idézek belőle: „Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

Kálmán Olga minden tárgyilagosságot nélkülöző megnyilvánulásával csak azt erősíti az emberekben, hogy Szolzsenyicin megfogalmazása nem tartozik a kedvenc idézetei közé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Autós oktatót keresünk Jakab Péternek

Autós oktatót keresünk Jakab Péternek

Jakab szerint Orbán kitette az elakadásjelzőt. Egy mozgó kocsi mögé?! Vagy az indexet? Vagy most akkor mi van? A Ballik-elnökre ráférne egy kis autós felkészítés. Besegítünk.

Lakhelyére csalt, majd megerőszakolt egy 12 éves kislányt egy szír migráns

Lakhelyére csalt, majd megerőszakolt egy 12 éves kislányt egy szír migráns

Az eset Svédországban történt, az erőszakos migráns többszörösen büntetett előéletű, de továbbra sem toloncolják ki...

Szijjártó: A cél, hogy minél gyorsabban vakcinához jussanak a magyarok

A kormány azért dolgozik, hogy a magyar emberek a lehető leggyorsabban biztonságos vakcinához jussanak, mert ez jelenti az igazi megoldást a járvány okozta kihívásokra – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Kunhalmi most vagy félrebeszél, vagy az Orbán-kormányt dicséri

Kunhalmi most vagy félrebeszél, vagy az Orbán-kormányt dicséri

Követelni fogom az ATV-nél a Kunhalmi-szereplések korhatár-besorolásának megváltoztatását. Az azért mégis erősen perverz, hogy Kunhalmi Ágnes MSZP-elnök Orbán Viktort, az Orbán-kormányt, a magyar gazdaságot dicséri főműsoridőben kiskorúak füle hallatára. Azért mindennek van határa.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére