Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BKV buszainak mindössze negyven százalékán van rendes légkondicionálás

888.hu

2021.07.12. 08:00

A Karácsony Gergely vezette főváros közlekedésében egyre nagyobb gondot jelent, hogy a buszjáratok nagy részén már elviselhetetlen a forróság a klímaberendezések hiánya vagy nem megfelelő működése miatt. Ez ellen azonban látványosan nem akarnak semmit tenni.

 

A Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet a saját mérései és a hozzájuk beküldött információk alapján állapította meg, hogy a BKK buszainak mindössze negyven százalékán van rendesen működő klíma.

A BKK szolgáltatói, a BKV Zrt. és az ArrivaBus Kft. állományában összesen kb. 1450 autóbusz van, ezek közül mindössze 125 Ikarus nincs klímaberendezéssel felszerelve”

– írják a Facebookon közzétett bejegyzésük felvezetőjében.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy a klímás járművek hányadrészén működik jól a berendezés, és hogy mi okozza a problémát rengeteg buszon.

Erről így írnak:

Saját méréseink, valamint követőink Tudatos Közlekedő alkalmazáson küldött bejelentései alapján a járművek kevesebb mint 40 százalékán hűti érdemben az utasteret a légkondicionáló. Leginkább a Mercedes Conecto és a szóló Mercedes Citaro autóbuszokkal kedvezőek a tapasztalatok (bár ezek között is van kivétel).
A maradék busz nagyjából fele-fele arányban oszlik meg. Egyik részükön a klímának csak minimális hatása van, mert a berendezést már gyárilag alulméretezték, vagy nem tartják megfelelően karban. Másik részükön a klíma csak zúg és meleget fúj, vagy egyáltalán nem üzemel.”

 

A civil szervezet többször is próbált jelezni az illetékeseknek az egyre kritikusabbá váló helyzetről, válasz viszont nem érkezett. Hogy miért?

A Közlekedő Tömeg szerint azért, mert

egyáltalán nem érdekli őket a probléma. A Fővárosi Önkormányzat és a BKK számára minden szükséges információ és eszköz rendelkezésre áll a gondok megoldásához, részükről tudatos döntés, hogy nem foglalkoznak azzal, hogy budapesti utasok tízezreinek kell minden nyári nap elfogadhatatlan körülmények között utaznia.”

 

A teljes bejegyzés itt olvasható el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére