Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizenkét szexuális bűncselekményt elkövető transznemű rab van a skót női börtönökben

Szabó József

2021.11.05. 08:00

Skócia az elmúlt másfél év során tizenkét erőszakos vagy szexuális bűncselekményt elkövető transznemű rabot helyezett el női börtönökben – derült ki a statisztikákból.

 

A biológiailag férfi nemű transzrabok között csak egy olyan van, aki ténylegesen elvégezte a nemváltoztató műtétet, míg a többi tizenegy csupán nőnek vallotta magát. A Keep Prisons Single Sex kampánycsoport igazgatója, dr. Kate Coleman a The Timesnak elmondta:

A bizonyítékok egyértelműen azt mutatják, hogy ahol a női börtönökben férfi nemű rabokat tartanak fogva, függetlenül attól, hogy ők hogyan azonosítják magukat, az negatívan érinti a börtönben lévő nőket.”

A biológiai értelemben vett férfiak női börtönökben való elhelyezésének kockázatát már régóta bizonyították, a nemi identitással foglalkozó szakemberek brit szövetségének akkori elnöke, dr. James Barrett 2015-ben arra figyelmeztette a parlamentet, hogy börtöninformációk sokasága utal arra: a női identitású férfi szexuális bűnözők nemváltásának „mozgatórugója” az volt, hogy „a későbbi szexuális bűncselekmények elkövetését megkönnyítsék”.

A női börtönökben előforduló „transznemű szexuális erőszak” egyik figyelemre méltó esete volt, amikor

az elítélt erőszaktevő Karen White, született Stephen Wood több női rabot szexuálisan bántalmazott, azután, hogy női börtönbe helyezték át, mivel transzneműnek vallotta magát.

 

A kétszeres nemi erőszaktevő Martin Pontingot, aki később Jessica Winfieldként azonosította magát, pedig el kellett különíteni, miután állítólag szexuálisan zaklatta rabtársait a Bronzefield női börtönben.

A stirlingi Cornton Vale női büntetés-végrehajtási intézet korábbi igazgatója, Rhona Hotchkiss elmondta:

Tapasztalataim szerint mindig problémát jelent, ha transzneműek vannak a női rabok között, és a nyilvánvaló fizikai vagy szexuális fenyegetésen túl, ami néha problémát jelent, már maga az a tény, hogy férfitestű rabok vannak a kiszolgáltatott nők között, szorongást és megdöbbenést okoz nekik.”

A skót börtönszolgálat jelenleg vizsgálja az ország transzneműekkel kapcsolatos börtönpolitikáját és azt, hogy meg kell-e szüntetni a biológiai férfiak női börtönökben való elhelyezésének gyakorlatát.

Eddig a skót börtönszolgálat (SPS) elmulasztotta a konzultációt a női rabokkal, a feminista aktivistákkal és a börtönőrökkel, és csak a transzaktivistákra és a szélsőbaloldali LMBT-kampánycsoportra, a Stonewallra hagyatkozott

annak érdekében, hogy javítsa a „munka- és lakókörnyezetet, biztosítva, hogy az mentes legyen minden transzfób és homofób viselkedéstől”.

A skót börtönszolgálat szóvivője elmondta:

Felismertük a szélesebb körű konzultáció szükségességét, ami majd lehetőséget biztosít a csoportok széles körének a véleménynyilvánításra.”

Az SPS azt állította, hogy a transznemű fogvatartottak elhelyezéséről szóló döntés egyéni kockázatértékelésen alapul, amely figyelembe veszi „az egyénekre és az egyének által jelentett kockázatokat”. Az év elején a skót rendőrség közölte: a feltételezett nemi erőszaktevők és más bűnözők számára megengedett, hogy az általuk választott nemmel azonosítsák magukat, mondván, hogy a rendőrség az „önbevalláson” kívül semmilyen bizonyítékot nem kér a személy választott nemére vonatkozóan.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére