Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem hátrálnak: újabb LMBTQ karakterek jöhetnek a Marvel-univerzumba

888.hu

2021.07.09. 13:00

A Marvel alelnöke közölte, hogy a biszexuális Loki csak a kezdet volt.

 

Az IGN Hungary írta meg, hogy a Disney+-on futó Loki, a főszereplő nevéről elnevezett sorozatban mérföldkőnek számít abban a tekintetben, hogy már a harmaidk részben kiderül , hogy a sokak által nagy népszerűségnek örvendő MCU karakter

nem csak genderfluid, de biszexuális is.

A Marvel Studio alelnöke, Victoria Alonso pedig nemrég úgy fogalmazott a Variety-nek, hogy ez még csak a kezdet volt, és további LMBTQ-karakterek érkezésére lehet számítani az MCU-ban.

Ez csak idő kérdése, de szerencsére rengeteg elmesélhető történet van a fejünkben”

- nyilatkozta egy, a Fekete Özvegyhez kapcsolódó rajongói eseményen. “Nem változtatunk meg semmit, csak megmutatjuk a világnak, hogy kik ezek az emberek, ezek a karakterek.

Hozzáteszi ugyanakkor, hogy ugyan vannak kétségei azon célkitűzés sikerességében, hogy ilyen karakterekkel mutassák be a világot, de minden erővel azon lesz, hogy ez a tendencia megforduljon.

Nem biztos, hogy már az első vagy második, esetleg a harmadik filmmel sikerrel fogunk járni, legalábbis ami a reprezentáció kérdését illeti, ahogy arra sincs garancia, hogy az első vagy második sorozat sikernek számít majd ilyen téren, de ettől még minden erőnkkel azon leszünk, hogy így legyen.”

 

Alonso emellett azt is elárulta, hogy nem gondolkodtak túl sokat azon, hogy belefér-e, hogy a Tom Hiddleston által alakított karakter biszexuális legyen.

Szerintem illett a karakteréhez. Nem a politikai korrektség vagy inkorrektség miatt döntöttünk így.”

 

Nem Loki az első ilyen karakter. És tűnik, hogy hogy nem is az utolsó. Korábban lehetett már azt tudni, hogy a Thor: Ragnarök filmben megismert Valkűr biszexuális karaktert játszott el.

De az idén ősszel moziban csodálhatjuk meg The Eternals: Örökkévalók című Marvel filmet is, benne az első nyíltan meleg karaktert, Phastost és házastársát – akik ráadásul színesbőrűek is, hogy teljes legyen a progresszió.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére