Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kritizálják a BBC hírigazgatóját homofób megjegyzéseiért

888.hu

2021.11.17. 07:00

Egy értekezleten állítólag azt mondta a műsorszolgáltatónál dolgozó LMBTQ-közösségre utalva: „Szokjanak hozzá, hogy olyan nézeteket is hallanak, amelyek nem tetszenek nekik.”

 

Hetek óta komoly belső viták zajlanak a BBC-nél az LMBTQ-dolgozók vállalaton belüli „kezeléséről”.

Fran Unsworth, a BBC hírigazgatója – aki januárban távozik pozíciójából – pénteken a cég főigazgatójával, Tim Davie-vel közösen válaszolt a felmerülő kérdésekre egy az LMBTQ-munkatársakkal közösen tartott értekezleten.

Unsworth azt mondta, hogy a BBC „nem vonhatja ki magát a transzneműek jogairól szóló beszélgetések alól”.

Olyan dolgokat fognak látni és hallani, amelyek nem fognak tetszeni, de ilyen a BBC, és ehhez hozzá kell szokniuk”

– jelentette ki.

Unsworthnak a megjegyzései miatt az LMBTQ-közösség és szövetségesei részéről könyörtelen kritikával kellett szembenéznie.

Scott Cuthbertson, a skót esélyegyenlőségi hálózat vezetője egyenesen „betegesnek” minősítette a nézeteit.

A BBC korábban tagja volt egy jótékonysági szervezet programjának, amely segítette a céget abban, hogy munkatársai befogadóbbá váljanak az LMBTQ-alkalmazottakkal szemben.

A műsorszolgáltató szóvivője a PinkNewsnak elmondta:

A BBC-nél rendszeresen tartanak személyzeti megbeszéléseket, és ez a találkozó konstruktív és hasznos volt.”

A BBC egyik munkatársa csütörtökön a PinkNewsnak azt nyilatkozta: világossá vált, hogy a műsorszolgáltató nem pártatlan az LMBTQ-kérdésekben.

Tudjuk, hogy a BBC-nél van néhány nagyon magas rangú vezető, aki nyíltan transzellenes”

– tette hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére