Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába a nagy felháborodás, továbbra is indulhat a nők versenyén a transznő Lia Thomas

888.hu

2022.02.10. 09:30

A transznemű úszó aránytalan fizikai előnye miatt nemrég szabályt módosítottak szabályt az USA-ban. Most azonban kiderült, hogy ideig még minden akadály nélkül versenyezhet tovább a nők között.

 

Lia Thomas már többször bekerült a hírekbe azzal, hogy igazi női versenytársait hatalmas fölénnyel győzte le. Volt olyan eset is, amikor harmincnyolc másodpercet vert a vele versenyző úszónőre. Pont ezért nemrég az NCAA módosította a transzneműekről szóló szabályát, mely ugyan a módosítás után sem zárja ki a transzneműeket a női mezőnyből, de megköveteli, hogy alacsony legyen a tesztoszteron szinttel álljanak rajthoz.

Ezzel úgy tűnt, hogy megoldódik a probléma, de kiderült, hogy a transzúszó továbbra is indulhat.

A Swimming World Magazine kereste fel az közelgő Ivy League bajnokság szervezőit azzal a kérdéssel, hogy Lia Thomas indulhat-e a következő bajnokságon.

A szervezet szóvivője emailben válaszol megkeresésre:

„A legutóbbi szabályváltozások nem befolyásolják Lia jogosultságát az ebben a hónapban megrendezésre kerülő Ivy League női úszó- és búvár bajnokságra, mivel ennek a példátlan, szezonközi NCAA szabályváltozásnak a hatályba lépésének időpontja a 2022-es NCAA téli bajnoksággal kezdődik”

 

Tehát egyelőre hiába módosítottak szabályt, az amerikai női úszók továbbra is igazságtalan körülmények között versenyezhetnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére