Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egymillió migráns szavazhat a világ legfeminimebb országában

888.hu

2022.06.03. 14:00

Érdekes módon a nők számára riasztóvá vált a helyzet.

 

Jó a buli Svédországban.

Mintegy 1,2 millió bevándorló hátterű svédországi lakos idén először lesz jogosult szavazni, és egyesek szerint a külföldön születettek elsősorban egy bizonyos pártra, nevezetesen

a kormányzó szociáldemokratákra szavaznak.

A külföldön született szavazók új száma 200 ezerrel magasabb, mint a legutóbbi svédországi országos választásokon – derül ki a Sveriges Radio műsorszolgáltató cikkéből.

 

Henrik Ekengren Oscarsson, politikatudományok professzora a külföldön született szavazók szavazási szokásaival kapcsolatban a következőket mondta:

Ha a Baloldali Pártra és a szociáldemokratákra való szavazást kombináljuk, akkor ez egyértelműen egy vörös szavazat.”

 

Míg a bevándorló hátterű lakosok átlagosan inkább a baloldali pártokra szavaznak, mint a svéd anyanyelvűek, összességében kisebb a részvételi arányuk a voksolásokon. A bevándorló hátterű szavazók mintegy 74 százaléka voksol, míg az őslakosok 90 százaléka.

A tendencia a Svédországban zajló demográfiai változást tükrözi, mivel az ország népességnövekedésének nagy részét továbbra is a tömeges migráció táplálja.

Arról, hogy a migránsok hova szeretnek szavazni, itt írtunk bővebben:

 

Na mármost,

Svédország valószínűleg a világ legfeminimebb országa.

Egy társadalom akkor tekinthető férfiasnak, ha a nemi szerepek elkülönülnek: a férfiaknak

  • dominánsnak,
  • keménynek,
  • az anyagi sikerre összpontosítónak kell lenniük.

Míg a nőknek

  • szerényebbnek,
  • szelídebbnek kell lenniük,
  • elsősorban az életminőséggel kell törődniük.

A nőies társadalmakban a nemi szerepek átfedik egymást: a férfiak és a nők egyaránt szerények, szelídek és elsősorban az életminőséggel törődnek.

 

Ezt az elméletet a neves holland szociológus, Geert Hofstede dolgozta ki, aki a kulturális dimenziókat vizsgálta.

 

„A világ 76 legfejlettebb országának kiterjedt adatait tanulmányozva úgy tűnik, hogy Svédország a legnőiesebb ország kulturális szempontból. Utána Norvégia, Lettország és Hollandia következik. A legférfiasabb ország Szlovákia, Japán, majd Magyarország.”
nyilatkozta korábban Erik J. Olsson, a svéd Academic Rights Watch (ARW) nevű szervezet társalapítója, aki a skandináv országokban az egyetemi szabadságot kutatta.

 

Svédország korábban inkább férfias kultúrája elnőiesedett, amikor egyre több nő kezdett el a közszférában dolgozni, beleértve a bűnüldöző hatóságokat is.

Az egyetemek sem jelentenek kivételt. A női kutatók és oktatók aránya drámaian megnőtt az elmúlt 40 évben. Csak a professzorok között van manapság egyértelmű férfi többség.”

– magyarázta Olsson.

 

Szerinte az egyetemek számára Svédország hiperfeminin kultúrája nagy jelentőséggel bír:

Egy nőies kultúrában az átlagos diák a norma, és a gyenge diákokat jutalmazzák, egy férfias kultúrában a norma a legjobb diák, és a kiválóságot jutalmazzák. A feminin kultúrákban a kiemelkedési kísérletek irigységet és ellenszenvet váltanak ki, míg a maszkulin kultúrákban a kiválóságot és a versengést ösztönzik.”

 

Egykor Svédországot a biztonság mintaállamának tartották, azonban ez megváltozott.

A Magyar Nemzet márciusi cikke szerint a SafetyDetectives kiberbiztonsági és adatvédelmi szakemberekből álló nemzetközi csoport azt tanulmányozta, az egyes országok mennyire biztonságosak a női utazok számára. Összesen 78 országot vizsgáltak meg, elsősorban a nőket érő erőszak szempontjából, de azt is nézték, mennyire védik a törvények őket az adott államban. Elemezték, hogy százezer nőre hány bűncselekmény jut, beleértve a gyilkosságot, a testi sértést és a nemi erőszakot is.

Eszerint

a legveszélyesebb ország Dél-Afrika, a második helyen Svédország áll, melyet El Salvador, Jamaica és Honduras követ.

A skandináv ország, amelyet néhány évtizeddel ezelőtt még a világ egyik legbiztonságosabb országának tartottak, most a legveszélyesebb európai országnak számít, és világszinten is dobogós. A legveszélyesebb 15 ország listájára még egy európai ország került fel, Svédország nyugati szomszédja, Norvégia, mégpedig a 13. helyre.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére