Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ENSZ kitörölné a férfiakra utaló szavakat az angol nyelvből

Békési Marcell

2020.02.06. 20:28

Félelmetes, hogy milyen sebességgel robog a világ az orwelli disztópia felé. Eddig vicces volt a liberális újbeszél, mert mindössze néhány szélsőséges aktivista csoport ötlete volt, de most kezd félelmetessé válni, ahogy felkarolta a világ legnagyobb hatalmú nemzetközi intézménye.

Az ENSZ nők jogaival foglalkozó csoportja tett ki egy listát pár nappal ezelőtt, amik szerintük továbbra is életben tartják a társadalmi nemeket a nyugati civilizációban, és előálltak néhány olyan nemsemleges (genderneutral) megoldással, amik segíthetik a továbblépést az elmaradott patriarchális rendszerből az orwelli disztópiába.

Ilyen tisztán és világosan még sosem fogalmazta meg az ENSZ azt, amit nagyjából azért már sejteni lehetett eddig is: a hagyományos családmodell és a nemi szerepek lebontásán dolgozik.

És nem, ez nem egy összeesküvés-elmélet, meg lehet nézni, vállalják, kint van a hivatalos Twitter-falukon, honlapjukon.

Az újdonság a dologban az, hogy míg eddig – tulajdonképpen jogos igényt megfogalmazva – az volt a propaganda alapja, hogy sok angol szónak nincs női megfelelője. Az új listán viszont már a bevett női megfelelők (businessman – businesswoman | congressman – congresswoman) sem voltak elegendőek:

teljesen semlegesíteni szeretnék az angol nyelvet.

És sajnos ez nem is csak a nulladik lépés afelé, hogy a társadalommal is megtegyék ugyanezt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére