Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Air Malta járatain sem lesznek hölgyek és urak, csak „érzékenyített” utasok

888.hu

2021.09.10. 11:30

A légitársaság törli az olyan mondatokat, mint a „Hölgyeim és uraim, üdvözöljük önöket!”, helyette a szerintük befogadóbb „Figyelem! Minden utasnak!” felszólítást használják a jövőben.

 

A személyzetet arra is ösztönzik, hogy az utasokat „vendégeknek” nevezzék annak érdekében, hogy segítsenek a transz-, nem bináris és interszexuális embereknek jól érezni magukat – jelentette be a légitársaság.

„A sokszínűség és az egyenlőség az Air Malta alapértékei, a légitársaság minden ügyfelét szívesen látja, tekintet nélkül nemzetiségükre, fajukra, politikai ideológiájukra, vallásukra és nemükre” – áll az Air Malta közleményében.

A légitársaság szerint a nemi kérdések lent maradnak az aszfalton.

David Curmi, az Air Malta ügyvezető elnöke az alkalmazottaknak küldött belső feljegyzésében azt írta, hogy az új irányelv az ügyfelek megszólítására vonatkozik.

„Egy multikulturális ügyfélkörrel rendelkező légitársaság számára a befogadás nagyon fontos érték, és ezt a szemléletváltást szeretnénk kifejezni a nyelvhasználatunkban is” – írta Curmi a feljegyzésben. Hozzátette, hogy a nemek szerinti nyelvezetet is el kell hagyni a vállalat összes dokumentációjában, például a szerződésekben és az üzemeltetési kézikönyvekben.

Az Air Malta ezzel a lépéssel számos más légitársasághoz csatlakozik, amely elfogadta a nemsemleges üdvözlést, ilyen például a Japanese Airlines, az EasyJet és az Air Canada. Az ausztrál Qantas volt az első légi fuvarozó, aki ezt megtette, amikor 2018-ban elindította a „Befogadás szelleme” kezdeményezést.

Az olyan szavakat, mint az „édesem, szerelmem” és „srácok”, betiltották, és a személyzetet most arra kényszerítik, hogy használjon olyan kifejezéseket, mint „partner”, „házastárs” és „szülők”.

Egyes amerikai légitársaságok, például a Delta, a JetBlue, a United és az American Airlines, 2019-ben közösen bejelentették: lehetővé teszik az utasok számára, hogy bináris nem megadása nélkül foglaljanak repülőjegyet.

Az Airlines for America kereskedelmi szövetség pedig a légiszolgáltatásokra iparági szabványt alkotott, és „nem meghatározott nemű” opciót adott hozzá az utasok nyomtatványaihoz.

Európában elsőként az Air Italy vezetett be nem bináris nemi kategóriát a jegyvásárláskor.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Nagy a riadalom a baloldalon, mit fog csinálni a kormány a háború miatti vészhelyzeti felhatalmazással, miközben a Fővárosi Közgyűlésben arra nem voltak képesek, hogy határozatképességet biztosítsanak a mai ülésre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére