Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Andrzej Duda hadat üzent az LMBT-ideológiának

888.hu - MTI

2020.06.10. 13:20

Az elnöki tisztségért a június 28-i választáson újrainduló Andrzej Duda hivatalban lévő államfő nem fogta vissza magát.

A hagyományos családmodell és a gyermekek LMBT-ideológiával szembeni védelmét, valamint az eddigi családtámogatások megőrzését ígérte szerdán Varsóban az elnöki tisztségért a június 28-i választáson újrainduló Andrzej Duda hivatalban lévő államfő.

A Családvédelmi Charta nevű, a családok társadalmi és anyagi támogatásáról szóló dokumentum aláírását követő beszédében Duda az állam számára létfontosságúnak minősítette a családközösséget.

Utalva a lengyel alkotmányban foglalt felfogásra, amely egy nő és egy férfi kapcsolataként határozza meg a házasságot, kijelentette: a házasság „nem létezik, és nem is fog létezni semmilyen más formában (...) ez az alkotmányosan egyedül elismert módja”.

Megengedhetetlennek nevezte, hogy azonos nemű párok gyermeket fogadhassanak örökbe.

Hangsúlyozta, hogy a gyermekeket védeni kell az LMBT-ideológiával szemben. Kiemelte a szülők jogát ahhoz, hogy maguk döntsék el, milyen szellemben nevelik gyermekeiket, és úgy nyilatkozott, hogy meg kell tiltani az LMBT-ideológia terjesztését a közintézményekben.

Ez a véleménye arra utalhatott, hogy fő elnökválasztási riválisa, az ellenzéki Polgári Platform (PO) jelöltje, Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester tavaly meghirdetett egy LMBT-charta nevű programot, amelynek oktatásügyre vonatkozó része a fővárosi iskolákban a szexuális nevelés olyan formáit vezette volna be, amelyek a bírálók szerint idő előtt felébresztenék a nemi ösztönt a gyermekeknél.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére