Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A hidzsáb viselését népszerűsítik a német közszolgálati csatornák

888.hu, V4NA

2022.01.29. 16:40

Felháborodást keltettek az egyik német streaming szolgáltató által készített videók, amelyben a hidzsáb viselését ösztönzik. A streaming szolgáltatót az ARD és a ZDF közszolgálati csatornák üzemeltetik. Matthias Hauer, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa arra hívta fel a figyelmet, hogy muszlimok által hordott fejfátyol sok országban az elnyomást szimbolizálja.

 

A V4NA nemzetközi hírügynökség szerint az iszlám törvények értelmében a nők kötelesek hidzsábot viselni, mert az ő felelősségük, hogy a férfiak ne essenek kísértésbe. Már Németországban is arra ösztönzik a nőket, hogy viseljenek hidzsábot. Az ARD és a ZDF közszolgálati csatornák által működtetett streamingszolgálató egy videóban hívja fel a figyelmet a fejkendő viselésére.

A kisfilmben különböző rasszú nők beszélnek arról, hogy a hidzsábbal képesek kifejezni a feminizmust “A hidzsábom a részem, mint nő” – mondja az egyik szereplő a videóban. “A hidzsábom a szabadságot és a méltóságot képviselő feminizmus.” – magyarázza egy másik.

Vannak azonban olyanok, akiket felháborított a kisfilm. A Kereszténydemokrata Unió parlamenti képviselője, Matthias Hauer azért bírálta a videót, mert szerinte “egyes országokban az emberek azért küzdenek, hogy levehessék a kendőt. Sokszor testi épségüket és életüket is fenyegetik ” – olvasható a politikus közösségi oldalán. Hauer hozzátette, hogy a Funk szolgáltató mindezt nem bánja, sőt, “a Funk még mindig a hidzsábot ünnepli” – írta.

Mindeközben világszerte nők ezrei küzdenek azért, hogy ne kelljen hordaniuk a hidzsábot. Nagyon sok helyen a fejkendő viselésére kényszerítik a nőket, az ellenszegülést pedig erőszakkal büntetik. Korábban a saját apja fojtott meg egy fiatal nőt Kanadában, aki nem volt hajlandó viselni a kendőt. Szomáliában is azért gyilkoltak meg egy keresztény nőt, mert ellenszegült. Irakban pedig 40 nőt végeztek ki amiért nem hordtak hidzsábot, a lefejezett vagy más módon megcsonkított holttesteket a szeméttelepen találták meg. Később egy egyiptomi nő azért követett el öngyilkosságot, mert a rokonai erőszakoskodtak vele, miután visszautasította a hidzsáb viselését. A 15 éves kamaszlány hónapokig élt erőszakos elnyomásban, míg végül az apja fegyverével lőtte agyon magát.

Vannak olyanok is, akiket gyakran ér halálos fenyegetés a hidzsáb miatt. Tunéziában korábban egy radikális csoport azzal fenyegetőzött egy általános iskolában, hogy minden olyan tanárt meggyilkolnak, akik nem viselik a fejkendőt. De Angliában is számos olyan eset történt, amikor az iszlám szélsőségesek erőszakkal vagy halállal fenyegették a fejkendőt nem viselő nőket. Iránban pedig még ma is sok nőt tartanak fogva a börtönökben, mert tiltakoztak a radikális törvény ellen. A tüntetések azóta sem szűntek meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Joe Biden szerint Amerika hátra megy, s nem előre

Joe Biden szerint Amerika hátra megy, s nem előre

A Függetlenség napja alakalmából osztotta meg a gondolatait.

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

A férfi fogamzásgátlás egyik eszközéhez nyúlnak, hogy ezzel is megakadályozzák, hogy gyermeket kelljen felnevelniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére