Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BBC továbbra is a sajtószabadságot pártolja a transzlobbival szemben

888.hu

2021.11.02. 13:00

Nagy port kavart a legutóbbi írásuk, számolatlanul kapják a támadásokat, a megfélemlítési kísérlet azonban egyelőre kudarcba fulladt.

 

A BBC úgy döntött, hogy

kiáll a saját igaza mellett, megőrizve a sajtószabadsághoz való jogát.

Mint ismert, a múlt héten robbantott ki egy hatalmas vitát a BBC cikke, amelyben egy felmérésre hivatkozva arról írtak, hogy a transzleszbikusok egyre gyakrabban kényszerítik a ciszleszbikusokat szexuális együttlétre, és ezért rendszeresen nyomást is gyakorolnak rájuk. Emiatt a ciszleszbikusok egyre inkább kerülik a társaságukat.

A cikk hatalmas visszhangot váltott ki, többen kritizálni kezdték az írást, sok panaszt nyújtottak be, és több mint 20 ezer ember még egy nyílt levelet is aláírt, amelyet a BBC felső vezetésének és szerkesztőségének címeztek. Úgy vélik ugyanis, hogy ez csak igen ritkán merül fel, ez a probléma nem általános jelenség, és a transznemű nők nem jelentenek nagy kockázatot a cisznemű leszbikusokra.

A BBC igyekezett megvédeni írását, és kijelentette, hogy a cikk a közzététel előtt szigorú szerkesztési folyamaton ment keresztül.

A cikket alaposan átgondolták a megjelenés előtt, az szigorú szerkesztői felülvizsgálaton ment keresztül, így teljes mértékben megfelel a BBC szerkesztői irányelveinek és szabványainak.”

Hozzátették, hogy az íráshoz különféle forrásokat is feldolgoztak, amelyek tanúvallomásokat is tartalmaznak.

Erősen elköteleztük magunkat a pártatlanság mellett, ami azt jelenti, hogy folyamatosan mérlegeljük és értékeljük, mely történetekkel hogyan foglalkozzunk.”

 

Megjegyezték, hogy amikor „vitatott témát” dolgoznak fel, igyekeznek több szempontból megvizsgálni a jelenséget, és a véleményt egyértelműen különválasztják a tényektől.

 

 

A kritizálók ugyanakkor úgy vélik, hogy a BBC egyetlen olyan interjút sem jelentetett meg, amely ne értene egyet azzal az állítással, miszerint a transznők szexre kényszerítik a leszbikusokat.

A transzellenes lobbicsoportok, a Get the L Out és az LGB Alliance egyaránt nyilvánosságra hozta a BBC sztoriját, és mindkettő aktívan kampányol a nemek elismeréséről szóló törvény reformja ellen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére