Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tudományos konferenciát tartottak a járványhelyzetről

888, MTI

2020.04.23. 21:22

A Koronavírus-kutató Akciócsoport vezetője szerint példaértékű tudományos összefogás jött létre.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kezdeményezett, a tudományos élet képviselői és szakértők közreműködésével megrendezett online tudományos konferencia célja az volt, hogy bemutassák, milyen tudományos kutatások és előrejelzések adják a hátterét a járvány elleni védekezés kapcsán hozott kormányzati intézkedéseknek.

Epidemiológusokból, matematikai modellezőkből és az egészségügyi ellátórendszer adatait elemző szakemberekből álló munkacsoportok térképezik fel a járvány terjedésével kapcsolatos folyamatokat, kilátásokat.
A Palkovics László technológiai miniszter úgy vélte, hogy a széles körű korlátozó intézkedéseket sem társadalmi, sem gazdasági szempontból nem lehet fenntartani hosszú távon. A védekezés május elején kezdődő második fázisában a feladat a korlátozások biztonságos feloldásához szükséges feltételek meghatározása.
A miniszter szerint az eddigi kormányzati intézkedések betartása magas szintű volt, a társadalmi kontaktusok száma településtípusonként különböző mértékben, 70-90 százalékkal csökkent.
A megtett lépések hatékonyak voltak, a koronavírus nem tudott utat törni, a tapasztalatok szerint a kormány szakértőkre támaszkodó intézkedéseivel befolyásolható a vírusgörbe alakulása
– emelte ki.
Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem virológus professzora szerint
rövid idő alatt példaértékű tudományos összefogás jött létre Magyarországon a koronavírus okozta járvány leküzdése érdekében.
A Koronavírus-kutató Akciócsoport vezetője az online konferencián elmondta, hogy a kutatások négy területen zajlanak: gyógyszertervezés, -fejlesztés, kísérleti hatóanyag-szintézis, a lehetséges hatóanyagok keresése, valamint ezek tesztelése.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére