Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tízezrek eshettek át tudtukon kívül a vírusfertőzésen

888.hu

2020.05.28. 12:41

Él ebben az országban több tízezer olyan ember, aki átesett a fertőzésen, de nem ismerte fel, nem volt ismert beteg a közelében, nem fordult orvoshoz, és ők szerencsére tökéletesen meggyógyultak a betegségből, közölte Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

A szakember elmondta, hogy az ismert esetek 80 százalékában is hasonló lefolyású volt a fertőzés, tünetmentesen vagy egészen enyhe tünetekkel zajlott le.

Ezer ember került kórházba súlyos tünetek miatt. Náluk jelentkezik a láz, de immunhiányosok ezért sokkal kevésbé lázasak. Ők inkább fáradékonyak, fogynak.

A betegek 200 esetben intenzív ellátásra szorultak, többnyire légzési elégtelenség miatt kerültek lélegeztetőgépre vagy altatásban tartották, tartják őket.

Azért küzdenek az orvosok, hogy a fertőzésen sikerüljön őket átjuttatni. Sok esetben meggyógyulnak.Van olyan, aki négy hete lélegeztetőgépen van, de reméljük, hogy azokkal terápiákkal, amiket alkalmazunk, gyógyultan tud távozni„

– magyarázta Szlávik.

Ugyanakkor a főorvos elmondta, hogy a krónikus betegségben szenvedők esetében, akik közül immáron több mint 500-an vesztették életüket, komoly szövődmények vezettek a tragikus végkifejlethez.

A vírus nem csak a tüdőt támadja meg, az agyat is, agyvérzést okozva, de ismerünk vesepótló kezelésre szoruló betegeket is.

Ez az idős, sok alapbetegségben szenvedő beteg esetében olykor halálhoz vezet.

A gyerekeknél kedvező a lefolyás, nem volt haláleset, 10 év alatt nem volt súlyos lefolyású beteg. Ez azért van, mert kevesebb receptor van a gyerekek orrában, amit a vírus meg tud támadni”

– részletezte a szakember.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére