Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szerda óta esik a bitcoin árfolyama

Horváth József György

2018.03.18. 20:04

A Twitter is úgy döntött, hogy megtiltja a kriptovaluták reklámjait - közölte vasárnap délután a Sky News brit hírtelevízió, amely úgy tudja, hogy a mikroblog-szolgáltatást nyújtó közösségi portál két héten belül tervezi bevezetni az intézkedést.

A Google szerdán jelentette be, hogy júniustól betiltja az összes kriptovaluta és az azokkal való kereskedési opciók reklámozását, a legkeresettebb kriptovaluta, a bitcoin árfolyama azóta szinte töretlenül gyengül.

Ezzel a Twitter és a Google csatlakozott a Facebook januári hasonló döntéséhez. A szakértők szerint a korlátozások nem befolyásolják érdemben a cégek reklámbevételeit.

A Google anyacége, az Alphabet azzal indokolta a döntést, hogy "szélesebb körben kell felvenni a harcot a magas kockázatot jelentő új pénzügyi termékek eladásával szemben".

A bitcoin árfolyama szerdán még 9313 dolláron is állt. Vasárnap, röviddel 14.30 óra után 7620 dolláron, 17.30 órakor 7382 dolláron jegyezték.

A bitcoin december közepén rekordszinten, 19 666 dolláron is állt.

Elemzők szerint nagy érdeklődés előzi meg a G20-ak pénzügyminisztereinek hétfőn kezdődő kétnapos Buenos Aires-i ülését, ahol először kerülhet terítékre a kriptovaluták nemzetközi szabályozásának kérdése.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére