Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megkezdődött a koronavírus-vakcina tesztje az Egyesült Államokban

MTI

2020.07.27. 18:51

Harmincezer önkéntes résztvevővel megkezdődött a világ eddigi legnagyobb koronavírus-vakcinatesztje hétfőn az Egyesült Államokban.

Szakértők rámutattak, nincs biztosíték arra, hogy az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) támogatásával, a Moderna biotechnológiai vállalat által kifejlesztett kísérleti oltóanyag valóban hatékony védelmet nyújt a Covid-19 ellen.

A résztvevők nem fogják tudni, hogy a vakcinát kapták-e, vagy csak hatóanyag nélküli szert, úgynevezett placebót, a tudósok pedig nyomon fogják követni, hogy melyik csoport körében hogyan alakulnak a fertőzések, különösen azokban az országrészekben, ahol gyors a járvány terjedése.

Az elmúlt hetekben több gyógyszergyártó is bejelentette, hogy utolsó szakaszába ért frissen kifejlesztett vakcinájának próbája Brazíliában, illetve más, a járvány által súlyosan érintett országokban.

Az amerikai szabályozás előírja minden olyan szer hazai tesztelését, amelyet esetlegesen használhatnak az Egyesült Államokban, és ezért a tervek szerint mostantól havonta végrehajtják harmincezer emberen egy-egy új, ígéretesnek tűnő vakcina próbáját.

Augusztusban az Oxfordi Egyetem, szeptemberben a Johnson&Johnson vállalat, októberben pedig a Novavax nevű gyógyszergyár készítményét tesztelik. Az elmúlt hetekben több mint 150 ezer amerikai jelezte érdeklődést a kísérletben való részvétel iránt.

A tesztek nemcsak az adott oltóanyag hatékonyságát hivatottak felderíteni, hanem azok lehetséges mellékhatásait is, hogy így több szempontból is összehasonlíthatóak legyenek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére