Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már csak ez hiányzott: a jövõben robotterroristákat vethetnek be

Bokor Gábor

2018.09.09. 18:45

Könnyen lehet, hogy a jövõben majd robotok végzik el a terrortámadásokat.

A legfrissebb feltételezések és kutatások szerint a nem is olyan távoli jövőben robotok hajthatják végre a terrortámadásokat, amennyiben az iszlamista szervezetek erre utasítják a birtokukban lévő, mesterséges intelligenciával rendelkező eszközöket. 

Amerikai és brit kutatók szerint a robotok nem rendelkeznek azzal a tudással, hogy nemet mondjanak egy tömegmészárlásra, azt teszik, amire utasítják őket. Egy robotellenes csoport szerint aggasztó, hogy azok az eszközök, melyeket eddig csak a háborús övezetekben vetettek be, nemsokára sorozatgyártásba kerülhetnek és akár illetéktelen kezekbe is juthatnak. 

Subhash Kak, az oklahomai egyetem előadója szerint ugyanúgy lehet radikalizálni a robotokat, mint az embereket, így akár ezekkel is végre lehet hajtani a terrortámadásokat. 

Az a veszély egyelőre nem fenyeget, hogy az eszközök megzavarodnak és csak úgy, maguktól támadásba lendülnek, azonban fontos megjegyezni, hogy a mesterséges intelligencia is tud ugyanolyan tüneteket produkálni, mint amilyet a radikalizált embereken látni"

– mondta a szakértő, aki szerint az elkövetkezendő években fel kell készülni arra az eshetőségre is, hogy a robotok embereket támadnak meg a dzsihád nevében. 

Bár a gyártók mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne lehessen átprogramozni a robotokat, teljes garancia nincs arra, hogy nem tudják majd átkalibrálni azt. 

Semmi kétségem nincs afelől, hogyha megtörténik az első terrortámadás, a gyártók majd megpróbálnak kibújni a felelősség alól"

– mondta a szakértő. 

Egy másik szakértő szerint az államoknak össze kellene fognia, hogy mindenhol egységesen be legyenek tiltva civil használatra ezek a robotok és akkor nem kell félni egy esetleges merénylettől. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére