Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar és katari kutatók közösen keresik a koronavírus ellenszerét

888.hu - MTI

2020.07.22. 16:00

Magyarország és Katar orvostudományi egyetemei és klinikái együttműködnek a koronavírus ellen talán hatékonynak bizonyuló gyógyszeralapanyagok tesztelésében és fejlesztésében – állapodott meg a külgazdasági és külügyminiszter katari kollégájával és az energetikai és ipari miniszterrel folytatott videokonferencián.

Szijjártó Péter Facebook-oldalán közölte: a két katari miniszter régi jó ismerőse, ezért hasznos volt áttekinteni a kétoldalú kapcsolatok állását.

A magyar miniszter kiemelte: a katari kormány sokat tesz a koronavírus ellenszerének megtalálására, ezért abban állapodtak meg, hogy támogatják az orvostudományi egyetemeik és klinikáik közötti együttműködést a Covid-19 ellen talán hatékonynak bizonyuló gyógyszeralapanyagok tesztelésével és fejlesztésével összefüggésben.

Újra kísértenek a videókonferenciák, bár kétségtelen, hogy sok órát spóroltunk a katari kollégákkal való digitális...

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, July 22, 2020

Szijjártó Péter közölte: a Qatar Airways sokat segített a keletről hazatérni kívánó magyar állampolgárok hazautaztatásában azzal, hogy április végéig fenntartotta budapesti járatait, jelenleg pedig már heti 4 járatot üzemeltetnek a két főváros között.

Megállapodtak a két ország diplomáciai akadémiái közötti együttműködésben és egy ösztöndíjprogram létrehozásában arabul tanuló magyar egyetemistáknak – tudatta a miniszter.

Hangsúlyozta: a világ energiapiacain is teljesen új fejezet nyílt meg, Katar a világ egyik legnagyobb földgázforrásával rendelkezik, ezért politikai megállapodást kötöttek arról, hogy támogatják az MVM és Qatargas közötti hosszú távú stratégiai együttműködés létrejöttét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére