Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus: Négy lehetséges gyógymódot vizsgál a WHO

Fodor-Horváth Zsófia

2020.03.23. 17:20

Globális gyógyszerkísérleteket végez a WHO, amelyek során négy lehetséges gyógymódot tesztelnek. Ezek között van a már Kínában is sikertelennek bizonyult Kaletra, valamint ennek egy másik verziója, amihez a hepatitis C-fertőzés során sikeresen alkalmazott immunerősítőt, interferon-bétát adtak, továbbá egy sikertelen ebolagyógyszer (Remdesivir) és maláriaellenes gyógyszerek, a klorokin és a hidroxiklorokin is. Az USA-ban és a világ több más országában is tesztelik ezeket – írja a ScienceMag.

Az Összetartás (Solidarity) névre keresztelt globális gyógyszerkísérlet célja, hogy minél több tudományos adatot gyűjtsenek be minél rövidebb idő alatt. Világszerte több ezer beteg vehet részt a kutatásban. Bár most a legtöbb kórház és dolgozóik azért tesznek óriási erőfeszítéseket, hogy az éppen fertőzött betegeket ellássák, de számukra is biztosítják a részvételt. Ha egy bizonyítottan koronavírusos beteg részvételét engedélyezik, annak alá kell írnia egy nyilatkozatot, ezt követően az orvosa a beteg minden adatát fel tudja vinni a WHO adatbázisába. A nyilatkozat és a beteg adatainak feltöltése után az orvos azt is megadja, hogy a kísérletben szereplő gyógyszerek közül melyek állnak rendelkezésére. Ez után már csak azt kell regisztrálniuk, hogy a beteg mikor hagyta el a kórházat, esetleg elhunyt-e a betegségben, volt-e szüksége oxigénre vagy lélegeztetőgépre az ellátása során.

Európában is zajlik egy, az Összetartáshoz hasonló társkísérlet, ez Felfedezés (Discovery) néven fut. Ebben több mint 3000 beteg vesz részt, és ugyanazokat a gyógymódokat tesztelik majd, mint a WHO kutatásában (kivéve a klorokint).

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére