Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Farkasok cáfolták meg az Antifa jelmondatát

888.hu

2021.01.21. 18:00

Pontosabban etológusok farkasfalkák segítségével. Az amerikai falkák mindenesetre nem veszik be a „no borders, no nations” jelszót.

 

Az Antifa jelmondata a következőképpen hangzik: Nincsenek határok. Nincsenek nemzetek. Csak emberek vannak. (No borders. No nations. Just people.)

Ez a jelmondat azonban nem csak a 2015 óta divatossá vált willkommenskulturra („Refugees Welcome”) reflektál, ennek a jelmondatnak az eredete egészen a XIX. századig, Karl Marxig nyúlik vissza, akire a mai Antifa egyébként mint alapítójára tekint.

Marx egyik legfőbb dogmája az internacionalizmus volt, vagyis hogy a ma ismert állami struktúráknak nem természeti alapjaik vannak, hanem azok „természetellenes emberi kreálmányok”, melyeket a kizsákmányoló rendszer épített ki.

És ebbe beletartozik maga az állam is, az antifasiszta utópia ugyanis egy állam nélküli egységes bolygó, ahol mindenki békében él egymással.

Erre utal az internacionálé szövege, a „holnapra nemzetközivé válik a világ”, valamint a szocialista blokk saját elnevezése („béketábor”) is. Hogy a marxi „nincsenek határok”-ból végül vasfüggöny lett a megvalósult szocializmusban, az egy másik kérdés, de az ilyen duplagondol jelenségek már ugye nem rendítik meg komolyabban egy valamit magára adó antifasiszta rugalmas világképét.

De a kérdés adja magát: valóban természetellenes társadalmi kreáció a „határ” fogalma, mint ahogy maga az állam és a társadalom is?

Nos, az etológusok, pontosabban a vadállatok szerint nem az – hacsak nem létezik az állatok körében is az imperialista fasizmus.

A minnesotai farkasok szerint az antifa hazudik

2019-ben tettek közzé egy kutatást amerikai etológusok, melyben az észak-amerikai farkasok viselkedését vizsgálták. A Voyager Nemzeti Park területén élő különböző egyedekre GPS-jelet továbbító nyakörvet tettek, majd heteken keresztül figyelték azok mozgását.

A farkasokat különböző falkákból választották ki, és a vizsgálat során mozgásukról összesen 68 ezer különböző helyzetet rögzítettek. Arra önmagában is számítani lehetett, hogy a falkák vadászterületei, territóriumai kirajzolódnak, az viszont már a kutatóknak is meglepetést okozott, hogy ezek a határok ennyire pontosan definiáltak:

a hatvannyolcezer helyzet közül tucatnál is kevesebb olyat rögzítettek, ahol egy-egy farkas átlépte ezt a „képzeletbeli határt”.

Ennél még érdekesebb, hogy az éhségtől függőn a farkasok még akkor is megtorpantak a határon társadalom által kreált képzeletbeli vonalon, mikor egy zsákmányt kergettek, és az átszaladt a szomszédos falka területére. Vagyis egymás vadászterületeinek tisztelete még a vadászösztönt is legyűrte – ezt onnan tudjuk, hogy a csapat tagjai mindösszesen ötezer mérföldet túráztak, hogy minden olyan pontot ellenőrizzenek, ahol a megfigyelt farkasok húsz percnél tovább várakoztak, zsákmányt ejtettek el.

A kutatók még egy emberi politikai térképet is tudtak rajzolni az egyedek mozgása alapján – bár az „államok” neveit feltehetően nem a farkasoktól kérdezték meg:

Ezek alapján akkor el lehet dönteni, hogy melyik a természetellenes: az Antifa vagy az anyatermészet?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére