Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nõk odavannak a "szexista" férfiakért

Nagy Gábor

2018.07.10. 21:00

Újabb tabudöntögetõ tudományos írás látott napvilágot nemrég, amit a feministák nagy valószínûséggel nem tesznek zsebre.

Egy friss tanulmány szerint a gyengébbik nem tagjai inkább azokhoz a férfiakhoz vonzódnak, akikre manapság ráaggatják a „szexista” jelzőt, semmint azokhoz, akik egyenlő félként kezelik őket.

A magyarázat viszonylag egyszerű: a nők szerint a „szexistának” titulált férfiak megvédik őket, jövőt biztosítanak számukra, és elkötelezettek a kapcsolatban. Vagyis immár tudományos ténnyé „vált” – amit mi, istenfélő férfiak már a világ teremtése óta tudunk –, hogy a nők nem igazán szeretik a teszetosza, bumburnyák fiúcskákat, inkább azok a „seggfejek” jönnek be nekik, akik szerint a gyengébbik nemről bizony gondoskodni kell.

A Kenti Egyetem (University of Kent) és az Iowai Állami Egyetem (Iowa State University) koprodukciójában készült kutatásban szereplő „jóindulatú szexisták” (benevolent sexists) azokat a férfiakat jelöli, akiket a nők évszázadokon keresztül „védelmező lovagoknak” tartottak, akik biztosítják gyermekeik jövőjét, s akiket manapság a femináci haramiák „nőgyűlölő szemétládának” tartanak – mondván: a nőknek semmiféle védelemre sincs szükségük.

A tanulmány megjegyzi: a nők akkor is a „szexista” társakat választják, ha tisztában vannak azzal, hogy a kapcsolatban esetleg a férfiak lenézik őket, „nem kezelik őket egyenlően”. És újabb bukta a feminácik számára, hogy a magukat feministáknak valló válaszadók is inkább a „szexista” férfiak mellett tették le a garast.

„A bizonyítékok azt mutatják, hogy sok nő – még azok is, akik az »egyenrangú« kapcsolatban hisznek – olyan férfit szeretne, aki lovagként viselkedik. […] Továbbá, még az eltökélt és a kevésbé elkötelezett feministák is vonzóbbnak találták az ún. szexista férfiakat, annak ellenére, hogy tisztában vannak az ilyenfajta kapcsolatok káros hatásaival. […] Mindez azt sugallja, hogy nemcsak a hagyományos nemi szerepeket támogató nők gondolják úgy, hogy szükség van ilyen társakra az életben, hanem majdnem minden nő”

– írja Pelin Gul és Tom Kupfer (a tanulmány két szerzője) a Personality and Social Psychology Bulletin című tudományos lapban közölt kutatásukban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére