Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szexistának tartják a Tesco bevásárlókocsijait a gendernácik

Sümeghi Lóránt

2018.02.11. 13:08

Nagy bajba kerülhet Nagy-Britanniában a Tesco, miután egy maréknyi genderharcos panaszt tett az ügyben, hogy az áruházlánc bevásárlókocsijain található, veszélyre figyelmeztetõ piktogramok sztereotip módon ábrázolják a nõket.

Mindenki jól ismeri a bevásárlókocsikon található figyelmeztetéseket, melyek piktogramok formájában hívják fel a szülők figyelmét arra, hogyan célszerű balesetmentesen beültetni csemetéjüket az arra kialakított ülőkébe. A leegyszerűsített képek egy bevásárlást végző nőt ábrázolnak, aki helyes vagy helytelen módon szállítja gyermekét – ezzel is utat mutatva és megkönnyítve a gyerekkel vásárlók helyzetét.

Csakhogy a brit gendernácik szerint az, hogy a piktogramokon egy női alak tolja a gyerekkel megpakolt bevásárlókocsit nettó szexizmus, amely megerősíti a társadalomban kialakult, indokolatlan sztereotípiákat, miszerint csak a nők végzik el a bevásárlást, és kizárólag ők hozzák be az áruházakba a gyerekeiket.

Első ízben egy manchesteri anyuka említette emiatt Twitter-bejegyzésében a Tesco áruházat negatív kontextusban, majd erre csatlakozott rá egy brit nőjogi szervezet is, amely már azzal vádolta a multicéget, hogy 

bár kis dolognak tűnik, mégis arra az általánosításra játszik rá, miszerint egyedül a nők végzik el a családi bevásárlást."

A vita egészen odáig fajult, hogy a Tesco hivatalosan is reagálni kényszerült az észrevételre. Ennek keretében pedig beismerte, nem új keletű probléma a piktogramok körül kialakult genderkonfliktus, ennek fényében már megkezdték az általuk használt jelképek gendersemlegesítését, jelentsen ez bármit is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére