Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pénzért és szexért osztották a segélyeket Haitin

Pörge Béla

2018.02.18. 11:50

Rettenetes visszaélésekre derült fény azon karitatív szervezetek háza táján, melyek a 2010-es haiti földrengés után segítettek a helyieknek az ország újjáépítésében.

A Daily Mail beszámolója szerint a 2010-es földrengés után a segélyszervezetek dolgozóinak egy része csak pénzért vagy szexért cserébe nyújtott segítséget Haiti lakóinak. A botrányban több brit szervezet is érintett, például a World Vision, amely tavaly 17 millió fontot kapott a brit kormánytól a működésére.

Nigel Evans konzervatív képviselő pénteken megdöbbentőnek és sokkolónak nevezte, hogy ennyire sebezhető embereket használtak ki.

A visszaélések 2012 tavasza után szaporodtak el, amikor a segély elosztására az ENSZ szervezetei helyi képviselőket neveztek ki. Ezek a helyiek jelentették a kapcsolatot a bajba jutottak és a segélyszervezetek munkatársai között. Ez a helyzet teremtett lehetőséget a segélyekkel való visszaélésekre.

A szexuális visszaélések mellett a korrupció is komoly gondot jelentett. A WFP munkatársai elismerték, hogy baljós jeleket fedeztek fel.

A The Mail on Sunday brit lap oknyomozó anyagából az is kiderül, hogy sokszor 12 éves árva kislányokkal létesítettek szexuális kapcsolatot a segélyszervezetek dolgozói. Haitin a prostitúció és természetesen a kiskorúakkal való szex is illegális.

A lap megszólaltatott olyan nőket is, akik elismerték, hogy javakért cserébe aktust létesítettek az Oxfam helyi embereivel.

Renan Hedouville, a helyi kormány egyik képviselője szerint a botrányt túl sokáig hallgatták el, és túl sokan érintettek benne.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére