Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Vona lemegy kutyába

Szentesi Zöldi László

2018. március 6. 18:28

Hiába kötnek szövetséget Gyurcsánnyal, hiába feküdtek le Simicskának, hiába udvarolnak a liberálisoknak, a szocialistáknak, a zöldeknek és a cigányoknak - vagyis mindenkinek egyidejűleg - a végén győzedelmeskedik az igazság.

Esküszöm, nem akartam én már Vonáról írni. Elengedtem volna nagyvonalúan az erdélyi vesszőfutást, ahogyan az Olt is megválik csendesen a hordalékától, partra teszi, hogy könnyebb legyen a terhe. És mégis: ahányszor csak megnézem a máris legendás marosvásárhelyi szereplést, annyiszor leszek  libabőrös, annyiszor mondom, hogy ez nem igaz, szinte már én, a néző égek, amint ezt az embert szétszedik, megsemmisítik, porig alázzák – és nem trágárságokkal, hanem egyenesen, kőkeményen, ahogyan a székelyek szoktak beszélni, ha valami bajuk van a másik emberrel.

Ott áll ez a szerencsétlen, és a legszebb termékértékesítő mosolyával várja, hogy elmúljon a vihar. De csak nem múlik. Hátat fordítanak neki, leárulózzák, elküldik ide meg oda, és még a disznóóluktól is távol tartanák. Vona Gábor meg csak áll és hülyén néz maga elé, mert sok mindent megtanult az évek során, de ha nyílt kártyákkal kell játszani, az nem az ő műfaja. Magyarázat helyett összevissza hazudozik: azt a látszatot kelti minden mondatával, mintha nemzeti alapon állna, mintha nem ezekben a napokban készülne minden idők leggyalázatosabb árulására, mintha nem Gyurcsánnyal és Szél Bernivel tologatnák sakkfiguráikat az ország választási térképén. Vona Gáborról Nagy Ervin lélekelemzése óta tudjuk, hogy mindig is hitt a saját maga terjesztette hazugságokban. Ehhez Marosvásárhelyen is hű maradt: olyan belső átéléssel taglalta, hogy személy szerint mennyire szereti a határon túli magyarságot, mintha nem az ő keresztfia, pártbeli magyar hangja vádolta volna meg üveggyöngy-kereskedelemmel őket.

Bayer Zsolt barátom szerint Vona nem annyira gyengeelméjű, mint ahogy látszik: pontosan tudta, mi vár rá Erdélyben, és látványos sárba tapostatása már a hazai baloldalnak szánt üzenet, annak bizonyítása, hogy ezek a „románok” micsoda szemetek, így igyekszik szimpátiát kelteni maga iránt. Lehet, hogy így van. És az is lehet, hogy túlértékeljük Vonát. Hogy se több, se kevesebb, mint aminek látszik. Pont ennyit tud, pont ennyit ér.

A Jobbik állítólag kormányzati szerepvállalásra készül, de kormányváltó hangulat mindeddig nem szegődött melléjük. Nincsenek több tízezres tüntetéseik, nincsenek nagyszabású megjelenéseik. Amikor Vona néhány héttel ezelőtt a jászberényi kórház elé hívta híveit, az egész Jászságból úgy tizenketten jöttek össze. Országszerte hasonló „tömeget” vonzanak a pártelnök látogatásai. Jobb híján a csodában, a hódmezővásárhelyi fordulat országos elterjedésében bíznak a Jobbikban, más nem maradt nekik. Kormányváltó tömeg sehol, a nemzeti radikálisok elpárologtak, semmi sem maradt, csak az a fránya remény. Amely már 2010-ben alaptalanul szétáradt a Jobbikban, akkoriban olvashattunk olyanokat a pártsajtójukban, hogy megtelt a művház Tiszavasváriban, Isten bizony, meglesz a választási győzelem is.  

Én meg azt mondom, nem lesz meg. Hiába kötnek szövetséget Gyurcsánnyal, hiába feküdtek le Simicskának, hiába udvarolnak a liberálisoknak, a szocialistáknak, a zöldeknek és a cigányoknak – vagyis mindenkinek egyidejűleg – a végén győzedelmeskedik az igazság. Az igazság, amely mindig azoké, akik nem fordultak ki önmagukból, akik nem csapták be a híveiket, választóikat, akik kiszámíthatóak és tartják a szavukat. Ideig-óráig felülkerekedhet a hazugság, az irigység, a kisszerűség, de a Jóisten szereti annyira ezt az országot, hogy megsegíti, amikor kell. Székelyföldön talán értik, miről beszélek. Hogy névtelen kommentelő barátaink, a jobbikos és balos médiakommandó, a gyávák és senkik hadserege nem érti, nem baj. A választás ugyanis a valóságban zajlik és dől el, ezt ne feledjük. A valóságban pedig mi vagyunk jelen, miénk Magyarország, és most sem engedjük át nekik.    

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére