Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Viktor beszélt

888.hu

2017. február 10. 17:00

Orbán Viktor a Várkert Bazárban tartotta meg szokásos évértékelő beszédét, melyben nemcsak az eddig elért eredményekről, hanem a Magyarország és a világ előtt álló kihívásokról is szót ejtett.

Orbán az évértékelő beszédében megerősítette azt a korábbi kijelentését, miszerint 2017 a lázadás éve lesz. Ez egy elitellenes lázadás, az ellen az elit ellen, mely a globalizáció révén az emberek és a nemzetállamok akarata ellenére próbálja meg keresztülvinni politikáját. Veszélyeztetve a múlt eredményeit és a jövőnket.

Ennek az elitnek a tagja Soros György is, aki szervezetein keresztül aktívan beavatkozik a nemzetállamok belügyeibe, mindenféle legitimációt nélkülözve. Ezt a globalizációpárti elitet képviseli az a Brüsszel is, mely utópiákat kergetve továbbra sem tett le azon vágyálmáról, hogy a fejünk felett megteremtse az Európai Egyesült Államokat.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Ennek a lázadásnak az előszelei már a tavalyi évben is érzékelhetőek voltak, elég csak a Brexitre vagy Donald Trump győzelmére gondolni. Ahogy a miniszterelnök fogalmazott:

A történelem kilépett a számára kijelölt medréből. A történelem fittyet hány a jóslatokra, beint a liberális politika prófétáinak, a globalistáknak és a liberálisoknak."

Magyarország számára a lázadás azonban nem most kezdődött. Elég csak a rezsicsökkentésre, az unortodox gazdaságpolitikára, vagy a migránsok elutasítására gondolni, melyről azt állította az elit, hogy ezt nem lehet, ezt nem szabad megtenni, de Magyarországnak mégis sikerült.

Az elitellenes lázadás tehát a nemzetállamok lázadása, mely alapvetően a nemzetek igazságérzetéből fakad. Ezt az igazságérzetet pedig a hazaszeretet táplálja, melynek Orbán Viktor szerint vissza kell adni a megbecsülését.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a kormánynak és Magyarországnak 2017-ben öt kérdésre kell választ adnia, öt támadást kell kivédenie. A 2017-es év főbb kérdéseiként sorolta, hogy Brüsszel meg akarja majd tiltani a rezsicsökkentést, amit meg kell védeni. Napirenden marad a migráció ügye is, a kérdés az lesz, hogy őrizetbe vegyék-e a migránsokat, amíg jogerős döntés nem születik róluk. Meg kell majd küzdeni a nemzetközi szervezetek felerősödő aktivitásával, az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérletekkel is. A negyedik és az ötödik támadás szerinte az adópolitika és a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartását éri majd.

A miniszterelnök évértékelő beszéde egy cselekvésre sarkalló beszéd volt, melyből körvonalazódnak azok a területek, ahol meg kell védenie Magyarországnak az eddig elért eredményeit. Orbán Viktor egy új nemzeti politikát hirdetett meg, mely összefogja, egységes keretbe rendezi a nemzeti kormány eddigi és jövőbeli politikáját, ami választ ad a Magyarország előtt álló kihívásokra.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére