Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Viktor beszélt

888.hu

2017. február 10. 17:00

Orbán Viktor a Várkert Bazárban tartotta meg szokásos évértékelő beszédét, melyben nemcsak az eddig elért eredményekről, hanem a Magyarország és a világ előtt álló kihívásokról is szót ejtett.

Orbán az évértékelő beszédében megerősítette azt a korábbi kijelentését, miszerint 2017 a lázadás éve lesz. Ez egy elitellenes lázadás, az ellen az elit ellen, mely a globalizáció révén az emberek és a nemzetállamok akarata ellenére próbálja meg keresztülvinni politikáját. Veszélyeztetve a múlt eredményeit és a jövőnket.

Ennek az elitnek a tagja Soros György is, aki szervezetein keresztül aktívan beavatkozik a nemzetállamok belügyeibe, mindenféle legitimációt nélkülözve. Ezt a globalizációpárti elitet képviseli az a Brüsszel is, mely utópiákat kergetve továbbra sem tett le azon vágyálmáról, hogy a fejünk felett megteremtse az Európai Egyesült Államokat.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Ennek a lázadásnak az előszelei már a tavalyi évben is érzékelhetőek voltak, elég csak a Brexitre vagy Donald Trump győzelmére gondolni. Ahogy a miniszterelnök fogalmazott:

A történelem kilépett a számára kijelölt medréből. A történelem fittyet hány a jóslatokra, beint a liberális politika prófétáinak, a globalistáknak és a liberálisoknak."

Magyarország számára a lázadás azonban nem most kezdődött. Elég csak a rezsicsökkentésre, az unortodox gazdaságpolitikára, vagy a migránsok elutasítására gondolni, melyről azt állította az elit, hogy ezt nem lehet, ezt nem szabad megtenni, de Magyarországnak mégis sikerült.

Az elitellenes lázadás tehát a nemzetállamok lázadása, mely alapvetően a nemzetek igazságérzetéből fakad. Ezt az igazságérzetet pedig a hazaszeretet táplálja, melynek Orbán Viktor szerint vissza kell adni a megbecsülését.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a kormánynak és Magyarországnak 2017-ben öt kérdésre kell választ adnia, öt támadást kell kivédenie. A 2017-es év főbb kérdéseiként sorolta, hogy Brüsszel meg akarja majd tiltani a rezsicsökkentést, amit meg kell védeni. Napirenden marad a migráció ügye is, a kérdés az lesz, hogy őrizetbe vegyék-e a migránsokat, amíg jogerős döntés nem születik róluk. Meg kell majd küzdeni a nemzetközi szervezetek felerősödő aktivitásával, az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérletekkel is. A negyedik és az ötödik támadás szerinte az adópolitika és a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartását éri majd.

A miniszterelnök évértékelő beszéde egy cselekvésre sarkalló beszéd volt, melyből körvonalazódnak azok a területek, ahol meg kell védenie Magyarországnak az eddig elért eredményeit. Orbán Viktor egy új nemzeti politikát hirdetett meg, mely összefogja, egységes keretbe rendezi a nemzeti kormány eddigi és jövőbeli politikáját, ami választ ad a Magyarország előtt álló kihívásokra.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

szabad vasárnap

Az amerikai katolikus egyház egyelőre ellenáll az új trendnek.

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

kétharmad

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére