Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Véget ért a krakkói ifjúsági találkozó

2016. július 31. 17:58

KRAKKÓ, 17:58

Ferenc pápa vasárnap a Krakkó melletti Brzegiben létesített Irgalmasság Kampuszán tartotta meg az Ifjúsági Világtalálkozó (IVT) záró szentmiséjét. A katolikus egyházfő a szentmise végén bejelentette, hogy a következő világtalálkozót 2019-ben Panamában tartják meg. 

A hatnapos programot lezáró, több mint másfél millió zarándok előtt bemutatott szentmisén húsz bíboros - köztük Erdő Péter esztergomi-budapesti érsek - és több száz püspök koncelebrált. A szentmisén részt vett Andrzej Duda lengyel, valamint Juan Carlos Varela panamai elnök is. A katolikus egyházfő homíliájában arra biztatta a fiatalokat, hogy ne féljenek hinni az új, a nemzetek közötti gyűlöletet elvető emberiségben:

Ne veszítsétek el bátorságotokat, hanem mosolyogva hirdessétek a reményt, és legyetek áldás az egyetlen emberi család számára. A Teremtő valódi bátorságra hív, arra, hogy legyünk erősebbek a rossznál, szeretve mindenkit, még az ellenségeinket is."

Ferenc pápa szerdán érkezett Krakkóba, majd csütörtök délelőtt Czestochowába utazott, ahol a legismertebb lengyel zarándokhelyen mutatott be szentmisét abból az alkalomból, hogy Lengyelország 1050 éve vette fel a kereszténységet.

A katolikus egyházfő csütörtök este a krakkói Blonia-mezőn megtartott ünnepségen találkozott először a fiatalokkal, ahova villamoson érkezett mozgássérült fiatalok társaságában.

Ferenc pápa lengyelországi apostoli útjának harmadik napján ellátogatott az egykori auschwitzi náci német haláltáborba. A katolikus egyházfő a hírhedt Arbeit macht frei feliratú kapun keresztül lépett be a volt Auschwitz I. tábor területére, majd hosszú, csendes imában merült el. A szentatya gyalog ment át a kapun, ahogy ezt elődei, II. János Pál pápa és XVI. Benedek is tették 1979-es, illetve 2006-os auschwitzi látogatásukkor.

A lengyel belügyi tárca közlése szerint a szigorú biztonsági intézkedések mellett szervezett IVT komolyabb incidensek nélkül zajlott. A találkozón négyezer magyar fiatal vett részt. Az ifjúsági világtalálkozók ötlete Szent II. János Pál pápától ered, az elsőt 1984-ben rendezték meg Rómában. A két-három évente megszervezett program elsődleges célja, hogy megismertesse Krisztus üzenetét a világ fiataljaival.

Az ima után Ferenc pápa 12 holokauszt-túlélővel beszélgetett, majd megcsókolta és megáldotta őket. A pápa ezután a mártír ferences, Maximilian Kolbe halálcellájában imádkozott, aki 1941-ben önként vállalta az éhhalált egy családos fogolytársa helyett. Ezután a pápa a következőt írta az auschwitzi múzeum emlékkönyvébe:

Uram irgalmazz népednek! Bocsásd meg ezt a nagy kegyetlenséget!" 

Péntek délután a pápa felkereste a krakkói gyermekklinikát, ahol beteg gyermekekkel, szüleikkel és a kórház dolgozóival találkozott. Látogatása során hangsúlyozta, hogy a valódi emberi és keresztény kultúra a hátrányos helyzetű embereket állítja a társadalmi és politikai figyelem középpontjába:

Meg szeretnék állni minden beteg gyermek, minden ágy mellett, egyenként átölelni benneteket, és - akár csak egy pillanatra is - mindegyikőtöket meghallgatni, és csendben szembesülni azokkal a kérdésekkel, amelyekre nem létezik azonnali válasz."

Ferenc pápa szombat délelőtt a krakkói II. János Pál-szentélyben lengyel papoknak, szerzeteseknek és kispapoknak mutatott be szentmisét, este pedig közösen virrasztott a fiatalokkal.

Az imavirrasztás elején arról beszélt, hogy a terrorra nem lehet még nagyobb terrorral felelni, a világon terjedő háborúkra pedig a barátság, a testvériség, a közösség és a család jelenti a választ. Ferenc pápának ez volt a 15. külföldi útja. 

(MTI)  

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­ségét is körözi az Interpol

Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­ségét is körözi az Interpol

kétharmad

El­fo­ga­tó­pa­ran­csot adott ki az In­ter­pol Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­sége ellen.

Balogh György: "A kultúra vigasztalást és szórakoztatást jelent"

Balogh György: "A kultúra vigasztalást és szórakoztatást jelent"

csak neked, csak most

Balogh Gyuri filmrendezővel, a Pizzás és a Tüskevár megalkotójával beszélgettünk a kultúráról, az élet tanulságairól és a liberális túlsúlyról a filmszakmában.

Megállíthatatlanul törnek előre a jobboldali, nemzeti erők Európában

Megállíthatatlanul törnek előre a jobboldali, nemzeti erők Európában

amerika, london, párizs

A sorosista The Guardian elemzéséből arra derült fény, hogy a nemzeti, bevándorlásellenes politikai erők elképesztő mértékben törnek előre Európa-szerte. Kiderült az is, hogy az európai szavazók negyede ilyen pártokra voksol.

Weidel: a német nők már nem mernek az utcára kimenni

Weidel: a német nők már nem mernek az utcára kimenni

amerika, london, párizs

Alice Weidel, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt társelnöke továbbra is erősen bírálja Angela Merkel migrációs politikáját. Elmondása szerint a német közéletre is óriási hatással vannak a beözönlő migránsok, akik veszélyt jelentenek a német emberekre is.

Így védené meg Trump Amerikát a migránskaravánnal szemben

Így védené meg Trump Amerikát a migránskaravánnal szemben

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök és kormányzata várhatóan új intézkedéseket hoz az illegális migránsok belépésének megakadályozására a The Washington Post című lap szerdai értesülései szerint.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Orbán Viktor is részt vett a MOL Vidi stadionjának avatásán

Orbán Viktort a stadionnál Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere fogadta. A miniszterelnök lányával, Flórával érkezett a stadionavatóra.

A franciák háromnegyede elégedetlen Macron teljesítményével

Macron népszerűsége ismét csökkent. Az adatok már egy tendenciát mutatnak, amely szerint a franciáknak mindinkább elege van az elnök politikájából.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére