Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
szabad vasárnap
 
 
 
 

Véget ért a krakkói ifjúsági találkozó

2016. július 31. 17:58

KRAKKÓ, 17:58

Ferenc pápa vasárnap a Krakkó melletti Brzegiben létesített Irgalmasság Kampuszán tartotta meg az Ifjúsági Világtalálkozó (IVT) záró szentmiséjét. A katolikus egyházfő a szentmise végén bejelentette, hogy a következő világtalálkozót 2019-ben Panamában tartják meg. 

A hatnapos programot lezáró, több mint másfél millió zarándok előtt bemutatott szentmisén húsz bíboros - köztük Erdő Péter esztergomi-budapesti érsek - és több száz püspök koncelebrált. A szentmisén részt vett Andrzej Duda lengyel, valamint Juan Carlos Varela panamai elnök is. A katolikus egyházfő homíliájában arra biztatta a fiatalokat, hogy ne féljenek hinni az új, a nemzetek közötti gyűlöletet elvető emberiségben:

Ne veszítsétek el bátorságotokat, hanem mosolyogva hirdessétek a reményt, és legyetek áldás az egyetlen emberi család számára. A Teremtő valódi bátorságra hív, arra, hogy legyünk erősebbek a rossznál, szeretve mindenkit, még az ellenségeinket is."

Ferenc pápa szerdán érkezett Krakkóba, majd csütörtök délelőtt Czestochowába utazott, ahol a legismertebb lengyel zarándokhelyen mutatott be szentmisét abból az alkalomból, hogy Lengyelország 1050 éve vette fel a kereszténységet.

A katolikus egyházfő csütörtök este a krakkói Blonia-mezőn megtartott ünnepségen találkozott először a fiatalokkal, ahova villamoson érkezett mozgássérült fiatalok társaságában.

Ferenc pápa lengyelországi apostoli útjának harmadik napján ellátogatott az egykori auschwitzi náci német haláltáborba. A katolikus egyházfő a hírhedt Arbeit macht frei feliratú kapun keresztül lépett be a volt Auschwitz I. tábor területére, majd hosszú, csendes imában merült el. A szentatya gyalog ment át a kapun, ahogy ezt elődei, II. János Pál pápa és XVI. Benedek is tették 1979-es, illetve 2006-os auschwitzi látogatásukkor.

A lengyel belügyi tárca közlése szerint a szigorú biztonsági intézkedések mellett szervezett IVT komolyabb incidensek nélkül zajlott. A találkozón négyezer magyar fiatal vett részt. Az ifjúsági világtalálkozók ötlete Szent II. János Pál pápától ered, az elsőt 1984-ben rendezték meg Rómában. A két-három évente megszervezett program elsődleges célja, hogy megismertesse Krisztus üzenetét a világ fiataljaival.

Az ima után Ferenc pápa 12 holokauszt-túlélővel beszélgetett, majd megcsókolta és megáldotta őket. A pápa ezután a mártír ferences, Maximilian Kolbe halálcellájában imádkozott, aki 1941-ben önként vállalta az éhhalált egy családos fogolytársa helyett. Ezután a pápa a következőt írta az auschwitzi múzeum emlékkönyvébe:

Uram irgalmazz népednek! Bocsásd meg ezt a nagy kegyetlenséget!" 

Péntek délután a pápa felkereste a krakkói gyermekklinikát, ahol beteg gyermekekkel, szüleikkel és a kórház dolgozóival találkozott. Látogatása során hangsúlyozta, hogy a valódi emberi és keresztény kultúra a hátrányos helyzetű embereket állítja a társadalmi és politikai figyelem középpontjába:

Meg szeretnék állni minden beteg gyermek, minden ágy mellett, egyenként átölelni benneteket, és - akár csak egy pillanatra is - mindegyikőtöket meghallgatni, és csendben szembesülni azokkal a kérdésekkel, amelyekre nem létezik azonnali válasz."

Ferenc pápa szombat délelőtt a krakkói II. János Pál-szentélyben lengyel papoknak, szerzeteseknek és kispapoknak mutatott be szentmisét, este pedig közösen virrasztott a fiatalokkal.

Az imavirrasztás elején arról beszélt, hogy a terrorra nem lehet még nagyobb terrorral felelni, a világon terjedő háborúkra pedig a barátság, a testvériség, a közösség és a család jelenti a választ. Ferenc pápának ez volt a 15. külföldi útja. 

(MTI)  

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

szabad vasárnap

Elsőre egy nagyon egyszerű és határozott "nem" a válasz a címben feltett kérdésre, azonban most nem egy nagyüzemi sörgyár próbálkozásáról lesz szó, hanem egy ténylegesen kisebb manufaktúrában készült sörről, amit viszont egy multi készíttetett.

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

szabad vasárnap

Egy nemzet sem szeret egy számára idegen civilizáció csicskása lenni. Elrabolt világ-kritika.

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Maccabi

Sporttörténeti konferenciát rendezett az Európai Maccabi Szövetség.

Monológ a Brexit megértéséhez

Monológ a Brexit megértéséhez

amerika, london, párizs

Egy beszéd, amely közelebb visz minket a Brexit okainak megértéséhez, és azoknak a briteknek az elnyomott haragjához, akiket sose hallgattak meg, és akiket sosem kérdeztek meg semmiről.

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

kétharmad

A Terrorelhárítási Központhoz (TEK) a napokban rengeteg megkeresés érkezett F. Haszan, a Magyarországon elfogott iszlamista ügyével kapcsolatban. A TEK ezért kiadott egy részletes közleményt. Mint kiderült, F. Haszan az idegenrendészeti őrizet alatt is fekete ruhában járt, akárcsak az ISIS harcosai, és a többi fogvatartottal is összeverekedett.

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

amerika, london, párizs

Az EU-ban élő emberek döntő többsége azt állítja, hogy az unió vezetése már nem az állampolgárok érdekeit képviseli és totálisan kifulladt.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Párhuzamos valóságok

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére