Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Tovább erősödött Salvini pártja Olaszországban

2018. május 3. 11:00

RÓMA, 11:00

Tovább erősödött a jobboldali, bevándorlásellenes Liga népszerűsége Olaszországban a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint.

Giorga Meloni, Matteo Salvini és Silvio Berlusconi

Fotó: AFP

Olaszországban március 4-én tartottak országgyűlési választásokat, melyen a legtöbb szavazatot a jobboldali pártszövetség (Liga, Forza Italia, Olasz Testvérek) szerezte, a legnagyobb párt azonban a baloldali populista Öt Csillag Mozgalom lett, ami patthelyzetet teremtett a kormányalakítási tárgyalások során.

Matteo Salvini, a jobboldal legerősebb pártjának vezetője a választások óta többször leszögezte, hogy a pártszövetségük továbbra is egységes, így szó sem lehet róla, hogy bármelyik jobboldali pártot megkerüljék a tárgyalások során. Az Öt Csillag Mozgalom vezetője, Luigi Di Maio ugyanakkor hallani sem akar a Berlusconi-féle Forza Italiáról, sem pedig az Olasz Testvérekről. Emiatt már az is felvetődött, hogy új választások kiírására volna szükség.

A jelenlegi patthelyzet viszont a bevándorlási válság által sújtott országban egyértelműen a jobboldalnak kedvez, ezt bizonyítja, hogy a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint tovább erősödött a Liga (korábban Északi Liga) tábora.

A Demos által publikált felmérés szerint az Öt Csillag Mozgalom jelenleg 33 százalékon, a Liga öt százalékot erősödve 22 százalékon áll. Őket követi a baloldali Demokrata Párt (18%), majd a Forza Italia (13%) és az Olasz Testvérek, amely 4 százalékon áll.

Az olasz választási rendszer értelmében a kormányalakításhoz elegendő lenne a választásokon való 40%-os eredmény elérése, amelyhez nagyon közel került a közvélemény-kutatások alapján a jobboldali pártszövetség, hiszen a Liga, a Forza Italia és az Olasz Testvérek összesen 39 százalékon állnak.

A választók a kormányalakítási tárgyalások sikertelensége miatt egyértelműen a baloldali populistákat okolják.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére