Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Terézvárosi ingatlanmutyi: a szocialista vádlottak tagadták bűnösségüket

2018. február 7. 22:00

Megkezdődött a másodfokú tárgyalás Fürst György volt VI. kerületi szocialista párti alpolgármester és társai - valamennyien MSZP-s vagy SZDSZ-es önkormányzati képviselők - ügyében a két Andrássy úti ingatlan 2004-es elidegenítése miatt folyó perben a Fővárosi Ítélőtáblán szerdán.

A tavaly januári elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlottak felmentésért fellebbeztek.

A vádlottak az elsőfokú eljárásban a történteket nem tagadták, de mindvégig vitatták bűnösségüket a két ingatlan pályáztatás nélküli, áron aluli értékesítésében. Hivatkoztak többek között országgyűlési képviselői mentelmi jogukra, valamint arra, hogy az Andrássy út 3. és 47. szám alatti épületeknek nem voltak a vagyonkezelői.

Többen a szerdai tárgyaláson is azzal érveltek, hogy a hivatali apparátus által előkészített, utóbb a felügyeleti szerv által sem vitatott anyagból dolgoztak, és mindvégig abban a hiszemben jártak el, hogy törvényesen cselekszenek.

Fürst György. Fotó: képkivágás.

Voltak köztük, akik arra hivatkoztak, hogy az ingatlanok eladása révén a rossz anyagi helyzetben lévő önkormányzat forráshoz jutott, az új tulajdonosok tevékenységétől pedig további bevételeket várt.

Perbeszédében az ügyész azt emelte ki: az államháztartási törvény főszabályként a nyilvános, pályázati értékesítést írja elő az önkormányzati vagyonra, amitől csak indokolt esetben lehet eltérni, és azt hangsúlyozta, a képviselőség egyszerre jár jogokkal és kötelességekkel.

Azt kérte, hogy a vádlottakat az első fokon kiszabottnál hosszabb, attól eltérően nem felfüggesztett, hanem letöltendő büntetéssel sújtsa a bíróság, és mellőzzék az előzetes mentesítésüket is.

A vádlottak jogi képviselői – fenntartva korábbi, felmentést kérő fellebbezéseiket – több esetben az értékesített és az önkormányzati kézben maradt ingatlanok sorsa közötti különbségre hívták fel a figyelmet, arra hivatkozva, hogy utóbbiak felújítására általában nem volt pénz.

Hangzott el olyan védői érvelés is, amely a politikából ismert frakciófegyelemre hivatkozva zárta ki, hogy védence szándékos bűncselekményt követhetett volna el. Más arra hivatkozott, hogy az egyik ingatlan esetében egyetlen ajánlat érkezett be, a másikra pedig egy ajánlat került a képviselő-testület elé, és ügyfele nem marasztalható el olyan tény miatt, amelyről nem volt tudomása.

A tárgyalás pénteken, a vádlottak utolsó szó jogán tett nyilatkozataival folytatódik.

A büntető törvénykönyv szerint hűtlen kezelést az követ el, akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és az ebből fakadó kötelességét megszegve vagyoni hátrányt okoz.

Az elsőfokú ítéletben a vádlottak több mint 350 millió forintos vagyoni hátrányt okozó, 12 évvel ezelőtti cselekmények miatt másfél és két év közötti felfüggesztett szabadságvesztést kaptak, Fürst Györgyöt pedig hetvenmillió forintos pénzbüntetéssel is sújtotta a bíróság. A vádlottakat kötelezte az ítélet arra is, hogy egyetemlegesen fizessenek meg 132 millió forintot és a 2004-től számított kamatait, valamint 9 millió forintos bűnügyi költséget. Ugyanakkor Fürst György és egyik társa kivételével a vádlottakat előzetes mentesítésben részesítették, vagyis nem minősülnek büntetett előéletűnek, tehát erkölcsi bizonyítványt is kaphatnak.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
EPP vs. Fidesz: döntés elnapolva

EPP vs. Fidesz: döntés elnapolva

piszkostizenkettő

Az ellenzék - illetve az ellenzék szerepét betöltő függetlenobjektív sajtó - a Fidesz vereségét ünnepli tegnap óta. Szerintük a tegnapi döntés nem lehetett önkéntes a Fidesz részéről, hiszen a szavazati arány 190:3 volt.

A bevándorlásellenes erők sikerét hozta a holland helyhatósági választás

A bevándorlásellenes erők sikerét hozta a holland helyhatósági választás

amerika, london, párizs

Hollandiában szerdán tartották a tartományi választásokat, amin a bevándorlásellenes pártok kifejezetten jól szerepeltek.

Boldog lesz-e Farkasházy, ha kikapunk a szlovákoktól?

Boldog lesz-e Farkasházy, ha kikapunk a szlovákoktól?

kinyílott a pitypang

Annak apropóján, hogy ma este Szlovákiával csapunk össze, a bevándorláspárti baloldal egyik kiégett megmondóemberét kérdeztük meg, hogy tartja-e még a két évvel ezelőtti botrányos mondatát a magyar válogatottal kapcsolatban.

El kellene olvasni a néppárti javaslat eredeti dokumentumát, mielőtt hülyeséget ír az ember

El kellene olvasni a néppárti javaslat eredeti dokumentumát, mielőtt hülyeséget ír az ember

kétharmad

Nemcsak itthon, hanem külföldön is egyre méretesebb kommunikációs lufikat próbálnak fújni a bevándorláspárti megmondóemberek, újságírók és politikusok azzal kapcsolatban, hogy márpedig a Fidesz néppárti tagságát büntetésképpen a pártcsalád felfüggesztette. Csakhogy nem ez olvasható a javaslat hivatalos szövegezésében.

Orbán zseniálisan odaszúrt a bevándorláspárti svédeknek

Húsz év múlva Orbán Viktor fogja vizsgálni a svéd jogállamiság helyzetét.

A legnagyobb ausztriai muszlim szervezet nekitámadt Heinz-Christian Strachénak

A legnagyobb ausztriai muszlim szervezet nekitámadt Heinz-Christian Strachénak

amerika, london, párizs

Erőszakra való felbujtás vádjával feljelentette a legnagyobb ausztriai muszlim szervezet Heinz-Christian Strache osztrák szabadságpárti alkancellárt a múlt heti kijelentései miatt.

Ligeti: "A vörösterror egy merőben új, megrázó fejlemény volt az ország történetében"

Ligeti: "A vörösterror egy merőben új, megrázó fejlemény volt az ország történetében"

csak neked, csak most

A bolsevikok politikai eszközként alkalmazták a terrort Magyarországon. A "reformokat" a tanácsköztársaság bármilyen áron, ha kellett, erőszak útján is átvitte. Ebben Kun Béláék nem ismertek semmiféle kompromisszumot - jelentette ki a 888.hu-nak adott interjúban Ligeti Dávid történész.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére