Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Szijjártó: veszélyes az ENSZ migrációs csomagja

2018. július 16. 17:11

Az ENSZ globális migrációs csomagja tovább ösztönzi a migrációs folyamatokat, amelyek az elmúlt időszakban már sok veszélyt jelentettek Európára - jelentette ki Szijjártó Péter Brüsszelben hétfőn.

A külgazdasági és külügyminiszter az uniós külügyminiszterek egynapos tanácskozásának szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva.beszélt az ENSZ migrációs csomagjáról – írja az MTI.

A migrációval kapcsolatosan, a latin-amerikai és karibi országokkal (CELAC) folytatott ülést megelőzően kijelentette, minden egyes dokumentum, minden egyes nemzetközi szervezeti döntés, amely a migrációs folyamatokat gerjeszti, azok ellentétesek Európa biztonsági érdekeivel.

Mint elmondta, felvetődött, hogy Magyarország az amerikai döntéshez hasonlóan már a tárgyalási folyamatból kilépjen, végül azonban a maradás mellett foglalt állást, mert ez lehetővé tette a javaslatok előterjesztését. A tárgyalások során azonban bebizonyosodott, hogy a többségben lévő afrikai és latin-amerikai országok, amelyek közül több a migráció kibocsátó országai közé tartoznak, olyan befolyással bírnak a dokumentum összeállítására, hogy bármifajta javaslat, vagy módosító indítvány hiábavalónak bizonyult, ezért a kormánynak arra fog javaslatot tenni, hogy Magyarország a dokumentum elfogadási folyamatában már ne vegyen részt.

Fotó: AFP

A legtöbb területen és az ENSZ-ben is jó az együttműködés a latin-amerikai országokkal, de a migrációs kérdések alapvető megítélésében nincs egyetértés. Kijelentette, a tárgyalások során Magyarország ismételten világossá tette, hogy semmifajta migrációs elosztási folyamatban nem kíván részt venni.

Magyarország akkor tud rendelkezésre állni, ha arról folyik egyeztetés, hogy az illegális bevándorlókat milyen módon tartsuk kívül az Európai Unión, vagy milyen módon küldjük őket vissza"

– fogalmazott.

Kiemelte, Magyarország továbbra is kulcskérdésnek tartja, hogy az unió Líbia irányából csökkentse az Európa irányuló migrációs nyomást. Mint hangsúlyozta, ennek érdekében meg kell védeni Líbia déli határait, hogy "ne használhassák átjáró házként" az országot az embercsempész hálózatok, valamint északon meg kell akadályozni, hogy migránsok tömegével szálljanak hajóra és vállalják az életveszélyes tengeri utat.

Ezzel összefüggésben megjegyezte, Magyarország fontos, új fejleménynek tekinti, hogy Olaszország világossá tette: a civil szervezetek által fizetett, "illegális bevándorlókkal megrakott hajók" nem használhatják az ország kikötőit. Arra emlékeztetett továbbá, hogy a visegrádi országok 35 millió eurót (mintegy 11 milliárd forint) ajánlottak fel arra, hogy Líbia déli határát meg lehessen védeni.

A migránsoknak minden jut, az őshonos kisebbségeknek semmit

Szijjártó Péter kiemelte továbbá, hogy Ukrajnáról bebizonyosodott: az egyik leginkább féltve őrzött európai értéket, a kisebbségek védelmére vonatkozó jogszabályt súlyosan megsértette.

Fotó: MTI Fotóbank

Kijelentette: Ukrajna semmibe veszi nemzetközi kötelezettségvállalásait, a NATO felkészülési tervét és az Európai Unióval kötött társulási megállapodást, így Magyarország számára elfogadhatatlan, hogy ezek ellenére Kijev elvárja, hogy ugyanúgy haladhasson tovább az európai integráció útján.

Magyarország komolytalannak tartja, hogy az ukrán kormány nem volt képes nyolc hónap alatt sem elérni azt, hogy az ukrán parlamentben szavazást tartsanak a kérdésről, holott a törvény megszavazásakor ez sikerült. Ezek alapján nehéz lemérni, hogy hiteles-e az ország kormányának európai integrációra vonatkozó célkitűzése.

Hozzátette, Magyarország megerősíti azon álláspontját, hogy mindaddig nem tudja támogatni az ukrán európai, illetve euroatlanti integráció továbbvitelét, ameddig az uniós elvárásoknak megfelelően nem módosítják az oktatási törvényt.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Mióta Sadiq Khan vezeti Londont, az erőszak a mindennapok része lett

A brit közlekedési rendőrség legfrissebb adatai szerint a londoni metróban elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal ugrott meg az elmúlt három évben, mióta a város vezetését Sadiq Khan vette át.

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére