Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Szijjártó: veszélyes az ENSZ migrációs csomagja

2018. július 16. 17:11

Az ENSZ globális migrációs csomagja tovább ösztönzi a migrációs folyamatokat, amelyek az elmúlt időszakban már sok veszélyt jelentettek Európára - jelentette ki Szijjártó Péter Brüsszelben hétfőn.

A külgazdasági és külügyminiszter az uniós külügyminiszterek egynapos tanácskozásának szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva.beszélt az ENSZ migrációs csomagjáról – írja az MTI.

A migrációval kapcsolatosan, a latin-amerikai és karibi országokkal (CELAC) folytatott ülést megelőzően kijelentette, minden egyes dokumentum, minden egyes nemzetközi szervezeti döntés, amely a migrációs folyamatokat gerjeszti, azok ellentétesek Európa biztonsági érdekeivel.

Mint elmondta, felvetődött, hogy Magyarország az amerikai döntéshez hasonlóan már a tárgyalási folyamatból kilépjen, végül azonban a maradás mellett foglalt állást, mert ez lehetővé tette a javaslatok előterjesztését. A tárgyalások során azonban bebizonyosodott, hogy a többségben lévő afrikai és latin-amerikai országok, amelyek közül több a migráció kibocsátó országai közé tartoznak, olyan befolyással bírnak a dokumentum összeállítására, hogy bármifajta javaslat, vagy módosító indítvány hiábavalónak bizonyult, ezért a kormánynak arra fog javaslatot tenni, hogy Magyarország a dokumentum elfogadási folyamatában már ne vegyen részt.

Fotó: AFP

A legtöbb területen és az ENSZ-ben is jó az együttműködés a latin-amerikai országokkal, de a migrációs kérdések alapvető megítélésében nincs egyetértés. Kijelentette, a tárgyalások során Magyarország ismételten világossá tette, hogy semmifajta migrációs elosztási folyamatban nem kíván részt venni.

Magyarország akkor tud rendelkezésre állni, ha arról folyik egyeztetés, hogy az illegális bevándorlókat milyen módon tartsuk kívül az Európai Unión, vagy milyen módon küldjük őket vissza"

– fogalmazott.

Kiemelte, Magyarország továbbra is kulcskérdésnek tartja, hogy az unió Líbia irányából csökkentse az Európa irányuló migrációs nyomást. Mint hangsúlyozta, ennek érdekében meg kell védeni Líbia déli határait, hogy "ne használhassák átjáró házként" az országot az embercsempész hálózatok, valamint északon meg kell akadályozni, hogy migránsok tömegével szálljanak hajóra és vállalják az életveszélyes tengeri utat.

Ezzel összefüggésben megjegyezte, Magyarország fontos, új fejleménynek tekinti, hogy Olaszország világossá tette: a civil szervezetek által fizetett, "illegális bevándorlókkal megrakott hajók" nem használhatják az ország kikötőit. Arra emlékeztetett továbbá, hogy a visegrádi országok 35 millió eurót (mintegy 11 milliárd forint) ajánlottak fel arra, hogy Líbia déli határát meg lehessen védeni.

A migránsoknak minden jut, az őshonos kisebbségeknek semmit

Szijjártó Péter kiemelte továbbá, hogy Ukrajnáról bebizonyosodott: az egyik leginkább féltve őrzött európai értéket, a kisebbségek védelmére vonatkozó jogszabályt súlyosan megsértette.

Fotó: MTI Fotóbank

Kijelentette: Ukrajna semmibe veszi nemzetközi kötelezettségvállalásait, a NATO felkészülési tervét és az Európai Unióval kötött társulási megállapodást, így Magyarország számára elfogadhatatlan, hogy ezek ellenére Kijev elvárja, hogy ugyanúgy haladhasson tovább az európai integráció útján.

Magyarország komolytalannak tartja, hogy az ukrán kormány nem volt képes nyolc hónap alatt sem elérni azt, hogy az ukrán parlamentben szavazást tartsanak a kérdésről, holott a törvény megszavazásakor ez sikerült. Ezek alapján nehéz lemérni, hogy hiteles-e az ország kormányának európai integrációra vonatkozó célkitűzése.

Hozzátette, Magyarország megerősíti azon álláspontját, hogy mindaddig nem tudja támogatni az ukrán európai, illetve euroatlanti integráció továbbvitelét, ameddig az uniós elvárásoknak megfelelően nem módosítják az oktatási törvényt.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére