Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szijjártó: Magyarország csak egy erős Európai Unióban tud erős lenni

2016. december 13. 17:28

BRÜSSZEL, 17:28

Szijjártó Péter külügyminiszter Brüsszelben az uniós tagországok európai ügyekkel foglalkozó minisztereivel tárgyalt. A tanácskozáson a török uniós csatlakozási tárgyalások befagyasztását sürgető osztrák javaslat és a nyugat-balkáni bővítés kérdését is megvitatták a tárcavezetők.

Ez utóbbi téma kapcsán Szijjártó Péter elmondta, hogy a folyamat lassítása az Európai Uniót gyengítené, ami ellentétes a magyar kormány érdekeivel, mivel

Magyarország csak egy erős Európai Unióban tud erős lenni."

A magyar külügyminiszter szerint a befelé fordulás a lehető legrosszabb válasz a kihívásokra. A bővítési folyamatot fel kell gyorsítani, mert

minél többen vagyunk, annál erősebbek tudunk lenni."

Szijjártó Péter szerint csalódást keltő Jean Claude-Juncker nyilatkozata, miszerint a következő öt évben nem lesz újabb bővítés az unióban. Ezzel szemben biztonsági, illetve gazdasági és észszerűségi szempontok is szólnak a folyamat felpörgetése mellett. A korábbiaknál komolyabb feszültségek vannak a nyugat-balkáni térségben, az ezek megoldásához vezető leggyorsabb út pedig az integráció felgyorsítása, a régióért ráadásul ma verseny folyik a világpolitika szereplői között.

A török uniós csatlakozási tárgyalások befagyasztását sürgető osztrák javaslattal kapcsolatban Szijjártó Péter elmondta, hogy Európa biztonsága ma Törökország stabilitásával kezdődik, ezért kerülni kell minden olyan irracionális lépést, amely ezt megingathatja, vagy a felek kapcsolatainak lazulásához vezetne.

A tárcavezető fontosnak nevezte a párbeszéd és a "lehető legszorosabb együttműködés" fenntartását, valamint azt, hogy ne vágják el a szálakat Törökország irányába. Hozzátette, azt is figyelembe kell venni, hogy az ország tagja a NATO-nak és szoros szövetségese Európának a terrorizmus elleni küzdelemben. Mindezek miatt tiszteletet és megbecsülést kell mutatni Törökország és a török nép iránt, kerülni kell az Európa számára biztonsági kockázatot jelentő érzelmi döntéseket.

A német külügyi államminiszter is osztotta Szijjártó Péter véleményét. Michael Roth szerint "nem kellene becsapnunk az ajtót ebben a nehéz szakaszban", még akkor sem, ha visszaesés tapasztalható a jogállamiság és a sajtószabadság törökországi helyzetében. A csatlakozási tárgyalások befagyasztását Harlem Désir francia külügyi államtitkár is elutasította, leszögezve ugyanakkor, hogy a jogsértések miatt nem nyithatók újabb tárgyalási fejezetek Törökországgal.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tibi atya, az örök kamasz

Tibi atya, az örök kamasz

piszkostizenkettő

Tibi atya, ez a grafikai eszközökkel létrehozott, interneten fellelhető alkoholista pap, ez a be nem azonosítható - épp ezért bátor - entitás ismét szerepzavarba esett, és a pucér nős vicceken, a seggrészegen hasra esős poénokon röhögcsélés, no meg a bögre és pólóárusítás mellett belekotnyeleskedett a felnőttek dolgába.

"A jobbikosok a hatalom és pénz megszerzéséért mindenre képesek"

Kocsis Máté az Echo TV-ben beszélt a Jobbik hiteltelenségéről.

Kezdik belátni a németek: nem lehet mit kezdeni az afrikai migránsokkal

Egyre több migránst toloncolnak ki a németek, miután belátták: nem lehet ennyi képzetlen migránst befogadni.

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

amerika, london, párizs

A brit kormány határozottan elutasítja, hogy az Iszlám Állam egyik harcosának felesége visszatérjen a szigetországba, azonban Jeremy Corbyn szívesen látná Nagy-Britanniában.

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

amerika, london, párizs

Az uniós határvédelmi ügynökség saját statisztikájában kénytelen volt elismerni, hogy az olasz belügyminiszter bevándorlásellenes politikája sikeres.

Orbán Viktor: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

Orbán Viktor: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

kétharmad

Orbán Viktor a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről és a családvédelmi programról beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak a nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére