Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
century-on
 
 
 
 

Soros György alapítványa is beszáll a hamis hírek elleni küzdelembe

2016. december 15. 23:28

Csütörtökön bejelentette intézkedését a Facebook, amellyel megpróbálja megállítani a hamis hírek terjedését. Az Open Society Foundation is finanszírozza majd a projektet. Mindez persze garancia a "függetlenségre".

A legfontosabb intézkedés az lesz, hogy a leginkább kamunak tűnő híreket meg fogja jelölni a Facebook, amelyeket a felhasználók megosztanak a hírfolyamban. A Facebook adatai szerint a hamis hírek mintegy egymilliárd emberhez jutnak el naponta – írja a Politico.

Elkötelezettek vagyunk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk. Számunkra fontos, hogy a felhasználóink hiteles és jelentőségteljes híreket olvassanak"

– mondta Adam Mosseri, a Facebook Termékfejlesztési Ágazatának helyettes-igazgatója.

A Facebook nem egyedül fogja ellenőrizni a hírek igazságtartalmát, hanem bevon egy harmadik felet is, akik ellenőrzik a cikkek állításait. A bevonni kívánt harmadik fél nem más, mint Poynter International Fact-Checking Network, amely egy médiával foglalkozó intézet, ami újságokat is működtet, így a kevésbé ismert Tampa Bay Timest.

Az új rendszerben, amikor egy Facebook felhasználó megpróbál posztolni egy cikket, amelyet a Poynter alkalmazottai már megjelöltek, mint hamis hírt, akkor kap egy felugró üzenetet. Ebben a következő szöveg áll:

Mielőtt megosztanád ezt a történetet, jobb ha tudod, hogy független tényellenőrök vitatják annak hitelességét."

Amennyiben valaki mégis posztolja az adott történetet, az megjelenik az ismerősei hírfolyamában, de meg lesz jelölve egy piros, "veszély" jelzéssel, amely azt jelzi, hogy az adott hír valóságtartalma vitatott. Mindehhez egy olyan link is jön, amely a tényellenőrzők oldalára mutat, ahol megtalálható az indoklás.

Alexios Mantzarlis, a Poynter Institute’s International Fact-Checking Network igazgatója és szerkesztője szerint a Facebook egy olyan platform, amely hihetetlenül felgyorsította a hamis hírek terjedését, ám egyszersmind az első olyan platform, amely fellép a hamis hírek terjesztése ellen.

A Facebook további intézkedéseket is terve: a felhasználók számára megkönnyíti a hamis hírek bejelentését.

Ezzel a tervvel a Facebook erősen függni fog egy kis csapatnyi tényellenőrtől. A három, nagy tényellenőrzéssel foglalkozó amerikai cég a FactCheck.org, a PolitiFact és a The Washington Post’s Fact Checkers összesen 20 embert alkalmaz.

Mindez komoly kérdéseket vet fel, hiszen például a Washington Post egy erősen elfogult liberális lap. Mi történik akkor, ha a saját állításaikat kell górcső alá venni?

A Poynternek jelenleg 40-en dolgoznak, habár ők nem igazán szerződéses alkalmazottak, inkább csak elfogadták az intézet irányelveit és bizonyos munkákat elvégeznek.

A projektet a Google és a Bill és Melinda Gates Alapítvány finanszírozza, de ott van a Soros György által fémjelzett Open Society Foundations.

A Facebook már korábban is cenzúrázta a híreket, az úgynevezett "trending" sávban, amely csak az amerikai felhasználók számára jelenik meg. Itt a jobboldal számára kedvező híreket sokszor kitörölték ebből a hírfolyamból a Facebook alkalmazottai.

A Facebook más védelmi vonalakat is felhúz a hamis hírek terjedése ellen: a hamisként megjelölt híreket nem lehet majd hirdetni, valamint a hamisként megjelent hírek nem lehetnek előkelő helyen a hírfolyamban.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

amerika, london, párizs

A Nyugaton - Nyugat-Európában és Észak-Amerikában - született muszlimok nagyobb fogékonyságot mutatnak a szélsőséges iszlám iránt, mint azok, akik például a Közel-Keleten vagy Afrikában születtek - állítja egy tanulmány, amelyet a svédországi Uppsalai Egyetemen készítettek.

Teljes fejetlenség uralkodik a német integrációs törekvések terén

Egyre több kritika éri a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóságot (BAMF).

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

hajrá, magyarok!

Egészen elképesztő az, ahogy Magyarországon elherdáljuk a tehetséges labdarúgóinkat.

Összeomlás

Összeomlás

piszkostizenkettő

A szélsőbaloldali anarchista rabol és gyújtogat, a rendőr kínoz és fosztogat, a néppárti polgármester meg nem tehet semmiről, hiszen szexmániás.

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

amerika, london, párizs

On Wednesday, the European People's Party (EPP) held a meeting regarding the membership of its fourth strongest member party, Fidesz. The importance of this conference was paramount, considering the date of the elections to the European Parliament is closing in.

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

kétharmad

Hiába kavarta fel az álló vizet Európa egyik legnagyobb gazdasági és katonai ereje, Nagy-Britannia szerdán azzal, hogy Theresa May brit miniszterelnök halasztást kért az unióból való kilépésre, a Google Trends keresési adatokat elemző programja szerint Európa számos meghatározó országában sokkal többen érdeklődtek a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor küzdelme iránt, melyet az Európai Néppárt bevándorláspárti szárnya ellen vívott.

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

kétharmad

A Fidesz a Néppártban azért dolgozik, hogy az EU jövőjéről szóló vitában a pártcsalád a bevándorlásellenes, erős nemzetállamokra építő uniót akaró javaslatot fogadja majd el, szemben a globalista birodalmi elképzelést megvalósító Európai Egyesült Államok emberkísérlete helyett - erről az Echo TV-n vasárnap adásba kerülő A nyolcas című műsorban beszél Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint az EU nyugati politikusai azért nem gondolkodnak a nemzetállamok uniójában, mert jelentős részük a balliberális ideológiák fogságában vergődik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére