Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Puszit az Indexnek!

Szentesi Zöldi László

2017. május 22. 15:28

Kiegyensúlyozottságból hiány van - panaszkodik az Index a Publicus Intézet felmérésére hivatkozva.

„A válaszadók az MTVA csatornákat, az Echo TV-t és a TV2-t egyértelműen, vagy inkább a Fidesz véleményét tükröző hírforrásnak látják (61, 60 és 42 százalék), a 444.hu-t a leginkább a baloldal véleményét megjelenítőnek (34 százalék), míg a hvg.hu, az Index, és a 24.hu számít a szemükben leginkább kiegyensúlyozottnak (58, 54 és 52 százalék).”

Utóbbi tagmondat persze kiemelve, hiszen az Index szereti hátba veregetni magát. 

Megtudhatjuk még a felmérésből, hogy az ATV a megkérdezettek 44 százaléka szerint kiegyensúlyozott, de az RTL Klub sem panaszkodhat, mert ők meg 35 százalék szerint az. Ellenben az M1-Duna Tv kormánymegszállás alatt van (61 százalék), Echo TV (60 százalék), TV2 (42 százalék). Kiderült továbbá, hogy az MSZP szavazói a legnyitottabbak a sajátjuktól eltérő nézőpontú médiumokra.

Vagyis amit – a Publicus szerint – az egyik oldalon az emberek nem vesznek észre, arra a másikon lecsapnak. Balra lassan pislantanak, jobbra a vércse gyorsaságával. 

Ilyen ez. 

A tudományos életben is előfordul, hogy egyesek erre, mások arra élesek, illetőleg tompák. A rendkívül független Publicus Intézet például a honlapján felsorolja a partnereit. Eszerint a 3200 magyar önkormányzat közül egyetlen eggyel, Kazincbarcikával van intézményes kapcsolatuk. Abszolút mellékes körülmény, de MSZP-s polgármester vezeti a települést… Aztán itt az igazán sokszínű magyar sajtó. Publicusék nyilván megvizsgálták a létező összes lehetőséget a Magyar Időktől a Magyar Horgászig, de kapcsolatra csak a legendásan független, a maga szegmensében felülmúlhatatlanul pártatlan újsággal léptek: a Vasárnapi Hírekkel. 

Szóval egyrészt sietve gratuláljunk a Publicusnak a cizellált partnerválasztáshoz, majd játsszuk el az alábbi játékot. Beütjük a keresőbe a „Publicus Intézet felmérés” szókapcsolatot, és lám, mit találunk: csupa-csupa el nem kötelezett címadást és tartalmat a saját kutatásaikról. Idézem is szépen, egymás után: Egészségügy megítélése: jöjjön inkább a vizitdíj, Összeesküvések hálójában, Pártok támogatottsága: a kerítés nem okozott érdemi változást, Pártok támogatottsága: lejtőn a Fidesz? Kvótanépszavazás: a többség szerint felesleges. Nyilván véletlen, hogy sehol egy A Fidesz ma is kétharmadot szerezne vagy Orbán Viktort akarják miniszterelnöknek az emberek típusú üzenet. 

Ebből is kitetszik, hogy a Publicus egyáltalán nem túlzott, amikor az általa megkérdezettek véleményét közvetítette. Azért jó volna tudni a titkos receptet. Hogy miként kell becserkészni az embereket ilyen szépen, ügyesen, milyen módszerekkel bukkannak rá a kormány megveszekedett ellenfeleire, miközben fideszesből időről időre egyet sem lelnek. 

Apróság, de emlékezzünk meg róla: a Publicus ügyvezetője, Pulai András még 2008-ban kormányzati döntéshozatal elemzése, tanulmányírás címszó alatt több mint ötmillió forintot kapott Gyurcsányéktól. Nyilván ez is véletlen. Hajszálpontosan független, akárcsak a felmérései. 

Szerencsére nem kell a saját kútfőnkből merítkezni, idézzük őt, amint méltósággal visszautasítja a vádakat: „(Pulai András) korábban a Demos Magyarország kutatója volt. Az alapítvány 2005-ben jött létre, majd aktív szerepet játszott az MSZP 2006-os újraválasztási kampányában. A Demos a választás után egyre inkább háttérbe szorult és eltűnt a közéletből. Pulai András azt közölte az Origóval, hogy a Demos nem játszott aktív szerepet az MSZP újraválasztásában, és nem folyt bele a pártpolitikába.”

Én nem azt mondom, hogy szégyen kormányzati pénzből gazdálkodni, vagyonosodni, akad ilyesmire a jobboldalon is elég példa. Inkább azzal van a baj, ahogyan a baloldalon beleburkolóznak a függetlenség feliratú ködfelhőbe, és mintha tényleg elhinnék, hogy ők személy szerint, valamint intézeteik, totálisan elfogult sajtótermékeik pártatlanok volnának. 

Megfigyelték már? Jobboldali sajtószereplők a legritkább esetben nevezik függetlennek önmagukat, egyszerűen azért, mert hazudni nem szép dolog. Nem, nem vagyunk függetlenek. És az sem igaz, hogy a jobboldali sajtóban mondjuk, Gyurcsány Ferenc ugyanannyit sallert kap, mint Orbán Viktor. 

Az efféle coming outra viszont a magyar baloldal genetikailag szociálisan, meg mindenféleképpen alkalmatlan. Ehelyett ilyesmit olvasunk, például az indexes Dudás Gergő szerelmi vallomásában (Dühösek vagyunk, de függetlenek): „Az Index nemcsak jó újság – elnézést a szerénytelenségért –,  hanem a mai beszűkült magyar nyilvánosság egyik legfontosabb eleme, a néhány utolsó, műhelymunkára, valódi oknyomozásra, a kormányzat, a hatalom ellenőrzésére, a klasszikus őrkutya szerepre képes szerkesztőség egyike. És egyelőre az is marad.”

Milyen jó lett volna, ha Dudás Gergő csak egy hónapig marad még főszerkesztői székében, hogy a függetlenség szobraként másokért merevedjen, de Istenem, nem sikerült. 

Nos, velük, az el nem kötelezettség apostolaival kellene valamiféle emberi és szakmai konszenzusra jutni, mert állítólag úgy illik. 

Majd megrendelünk a Publicustól egy felmérést, hogy melyik oldalon mutatkozik nagyobb igény a pusziszkodásra, és ha a túloldalon őszintén, feltétel nélkül, teljes odaadással szeretnek bennünket, nem bánom, adok egy cuppanósat valamelyik indexes kiscsajnak. Inkább én, mint a Simicska gyerek. Remélem, ez nem kötődés dolga náluk.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egy muszlim férfi rendőrökre támadt Brüsszelben

Egy muszlim férfi rendőrökre támadt Brüsszelben

amerika, london, párizs

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint rendfenntartókra támadtak Brüsszel belvárosában kedd reggel.

8 jel, hogy Juncker biztosan alkoholista

8 jel, hogy Juncker biztosan alkoholista

pszicho

Persze egy ideig lehet mindent az isiászra fogni, de a jelek magukért beszélnek.

Sorosék állhatnak a macedón tüntetők mögött

Sorosék állhatnak a macedón tüntetők mögött

amerika, london, párizs

Bevándorlásellenes álláspontja miatt buktathatták meg a hazánkban menedéket kérő macedón kormányfőt, Nikola Gruevszkit.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek lesznek a nap legfontosabb eseményei!

Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére