Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Portugália még több menekültet akar

2016. február 22. 10:19

A kvóta alapján elvárt 4500 menekült mellett további 5800 menedékkérő befogadását vállalná a portugál kormány, de szigorúan megválogatná, ki előtt nyitja meg a kapukat.

A portugálok kormányfője, Antonio Costa nemrég levelet küldött osztrák, görög, olasz és svéd kollégájának, amelyben jelezte: országa hajlandó lenne az előírtakon túl is menedékkérőket befogadni, hogy munkaerő-hiányát általuk enyhítse. A szocialista politikus akciójával jó pontokat szerezne Brüsszelben, "pozitív példát mutatna" arról, hogy Európának nem szabad bezárnia a határait a menekültek előtt, és enyhítené a Berlinre nehezedő "igaztalan nyomást" is.

Portugália, annak ellenére, hogy az Észak-Afrikából induló migránsok számára kiváló partot érési lehetőségeket kínál, eddig nem volt vonzó bevándorlási célpont. Eddig mindössze 32 menekültet fogadott be az ország a kvóta alapján történő áttelepítési programban, pedig a kisebbségből kormányzó szocialista pártvezér nagy reményeket fűzött a menekültválsághoz.

Arra számított, hogy az országot sújtó demográfiai válságot enyhítheti vele, és olyan szakképzett munkaerőt vezethet be a piacra, amelyre nagy szükség mutatkozik: egyetemi hallgatókat, mezőgazdasági és erdőgazdálkodási szakembereket, nem utolsó sorban pedig jó csomó kétkezi munkást - olyan feladatokra, amelyeket a portugálok nem szívesen vállalnak el.

A hosszú egyeztetéseket követően kormányra került portugál kormányfőnek ennél rövidebb távú céljai is vannak a Brüsszelnek tetsző szólamok harsogásával. Az ország idei költségvetését majdnem elmeszelte az Európai Bizottság, miután a Portugáliának nyújtott pénzügyi segélyért cserébe elvárt takarékossági elvet nem érvényesíti kellő eréllyel.

Ráadásul a Brüsszel szemében eleve magas hiánycél teljesülése is bizonytalan, azaz nem kizárt, hogy a költségvetés mérlege még annál is gyengébb lesz, mint ahogy ígérik. Ebben a helyzetben elkerülhetetlen lenne egy túlzottdeficit-eljárás elindítása az ország ellen, ez pedig a kormány iránti törékeny bizalmat végleg elveszejtené. A bevándorlási válság kezelése során mutatott inkompetenciája miatt egyre kevésbé népszerű Európai Bizottságnak pedig szüksége van minden támogatásra; még az ilyen politikai alkuk árán szerzettekre is.

(AFP, Financial Times)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére