Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: munkaerõhiány

A németeknek nagyon kellenek a migránsok

A németeknek nagyon kellenek a migránsok

A német szövetségi munkaügyi ügynökség vezetője szerint a következő években fellépő munkaerőhiány miatt évente mintegy 400 ezer migránsra van szüksége Németországnak.

Komoly gondok vannak a szomszédban

Jelentõsen csökkent Horvátország népessége: egyre kevesebb gyermek születik, egyre többen halnak meg, kitolódott a házasságkötések ideje és még soha ennyien nem hagyták el az országot, mint tavaly.

Ezért káros gazdaságilag is a migráció

A migrációról nehéz olyan hivatalos elemzést olvasni (legutóbb épp az ENSZ-ét), ami ne azt bizonyítaná feketén-fehéren, hogy gazdaságilag megéri a Nyugatnak. Miért mondatja velünk a józan ész ennek ellenkezõjét? Hol a trükk?

Csak nem akarnak dolgozni a migránsok: egymillió betöltetlen állás van a németeknél

A nürnbergi munkaerõ-piaci kutatóintézet kedden nyilvánosságra hozott adataiból látszik, hogy az idei év elsõ negyedévében rekordmennyiségû a betöltetlen állások száma.

Emeli a fizetéseket a MÁV

Mintegy hatszáz dolgozóra van szükség az állami vasúttársaságnál, a munkaerõhiányt bérfelzárkóztatási programokkal is orvosolja a MÁV - írja a Magyar Idõk.

Jönnek a migránsok, de dolgozni nem akarnak

Nem változott a be nem töltött munkahelyek aránya a második negyedévben az euróövezetben és az Európai Unióban - közölte pénteken az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala.

Kivonulhat a Tesco Magyarországról

Egy éven belül felszámolhatják a Tesco áruházlánc budaörsi központját - írja a Magyar Idõk.

Varga Mihály: a rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség

5,1 százalékos a munkanélküliség Magyarországon, az Európai Unióhoz viszonyítva is jól állunk, ahol 8,5 százalékos az átlagos munkanélküliségi ráta - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Az MSZP már 2007-ben bevándorlókat akart

Egy most elõkerült 2007-es tanulmány szerint az MSZP azt tervezte, hogy 10 százalékra növeli a Magyarországon lakó külföldiek számát, az évszázad közepéig.

Portugália még több menekültet akar

A kvóta alapján elvárt 4500 menekült mellett további 5800 menedékkérõ befogadását vállalná a portugál kormány, de szigorúan megválogatná, ki elõtt nyitja meg a kapukat.

Vissza az oldal tetejére