Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
szatén
 
 
 
 

Örökmozgó a Z generáció

2016. július 11. 21:58

Egy évnél tovább nem maradnak ugyanazon a munkahelyen, és sokkal nagyobbat mernek álmodni, mint az Y generáció.

A Z generációhoz az 1995 után születettek tartoznak, akiket digitális bennszülöttekként is emlegetnek. Számukra az internet és a mobiltelefonok használata már természetes, valamint a gyors információelérést is nélkülözhetetlennek tartják a mindennapok során. A GKI készített felmérést a Z generáció munkavállalási szokásairól, amelyből megtudhatjuk, hogy az Y generációhoz képest milyen változások figyelhetőek meg.

A Z generáció tagjai most kezdenek első munkahelyükön. A felmérés rámutatott, hogy csupán néhány hónapot töltenek el ugyanazon a munkahelyen. A 70 százalékuk egy éven belül munkahelyet, vagy foglalkozást vált. Azt azonban nem tudni, hogy ez csak a kezdeti munkavállalási időszakra jellemző vagy esetleg később sem szeretnének megállapodni.

A generációra jellemző a merészség, mivel szívesen kezdenek saját vállalkozásba. Mindössze 8 százalékuk vallotta be, hogy életében még semmit nem dolgozott.Tizedük külföldre menne dolgozni, ám a megfelelő nyelvtudásuk hiányzik ahhoz.

Mind a vágyaik, mind pedig az elvárásaik merészebbek, mint az őket megelőző, Y generációnak.

A tanulmány szerint a 18-24 évesek 68 százaléka elsősorban a pénzkereseti lehetőség miatt kezdett el dolgozni, míg egyharmaduknál az önállósodás és a családtól való külön költözés is az indokok között szerepelt. Minden nyolcadik fiatal a tanulmányai finanszírozása érdekében áll munkába a Z-k közül.

A fiatalok a jelenlegi munkahelyük kiválasztása során a megfelelő fizetési igények teljesülése mellett elsősorban rugalmas munkaidőt kerestek, biztosítva ezáltal, hogy egyéb elfoglaltságaikra is maradjon szabadidejük.

Az is érdekes eredmény, hogy bár 10 százalékuk tervez külföldi munkavállalást, közülük 20 százalék nem beszél idegen nyelvet.

(CVOnline)

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bevándorláspárti seftelőknek nevezte az ellenzéket Menczer Tamás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerint az ellenzék az "összefogósdival" bizonyítja, hogy alkalmatlan az ország vezetésére.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Lássuk, mi várható ma!

A Jobbik elnöke szerint jobb egy muszlim, mint egy zsidó

A Jobbik elnöke szerint jobb egy muszlim, mint egy zsidó

kétharmad

Egy elfeledett hangfelvétel tanúsága szerint Sneider Tamás egykor azt mondta: ha valaki a muzulmán hitre tér át, az még mindig jobb, mintha zsidó lenne.

Ma van a magyar kultúra napja

Ma van a magyar kultúra napja

szabad vasárnap

Díjátadókkal, irodalmi estekkel, könyvbemutatókkal, koszorúzással és képzőművészeti kiállításokkal is ünneplik a magyar kultúra napját országszerte, az eseményekről a közmédia is beszámol műsoraiban.

Rekordszámú transznemű gyerek van az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságban egyre több 16 év alatti gyerek azonosítja magát transzneműként. Emiatt sok szülő kérvényezi a gyereke nevének megváltoztatását.

Egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira

Egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira

amerika, london, párizs

A németországi Gubenben egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira. Két embert kórházba szállítottak.

Elkapták az "ISIS hangját"

Elkapták az "ISIS hangját"

amerika, london, párizs

Egy kanadai állampolgársággal rendelkező dzsihadistát fogtak el a kurdok. Minden bizonnyal azt a terroristát kapták el, aki az ISIS propagandavideóinak narrátora volt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére