Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szatén
 
 
 
 

Örökmozgó a Z generáció

2016. július 11. 21:58

Egy évnél tovább nem maradnak ugyanazon a munkahelyen, és sokkal nagyobbat mernek álmodni, mint az Y generáció.

A Z generációhoz az 1995 után születettek tartoznak, akiket digitális bennszülöttekként is emlegetnek. Számukra az internet és a mobiltelefonok használata már természetes, valamint a gyors információelérést is nélkülözhetetlennek tartják a mindennapok során. A GKI készített felmérést a Z generáció munkavállalási szokásairól, amelyből megtudhatjuk, hogy az Y generációhoz képest milyen változások figyelhetőek meg.

A Z generáció tagjai most kezdenek első munkahelyükön. A felmérés rámutatott, hogy csupán néhány hónapot töltenek el ugyanazon a munkahelyen. A 70 százalékuk egy éven belül munkahelyet, vagy foglalkozást vált. Azt azonban nem tudni, hogy ez csak a kezdeti munkavállalási időszakra jellemző vagy esetleg később sem szeretnének megállapodni.

A generációra jellemző a merészség, mivel szívesen kezdenek saját vállalkozásba. Mindössze 8 százalékuk vallotta be, hogy életében még semmit nem dolgozott.Tizedük külföldre menne dolgozni, ám a megfelelő nyelvtudásuk hiányzik ahhoz.

Mind a vágyaik, mind pedig az elvárásaik merészebbek, mint az őket megelőző, Y generációnak.

A tanulmány szerint a 18-24 évesek 68 százaléka elsősorban a pénzkereseti lehetőség miatt kezdett el dolgozni, míg egyharmaduknál az önállósodás és a családtól való külön költözés is az indokok között szerepelt. Minden nyolcadik fiatal a tanulmányai finanszírozása érdekében áll munkába a Z-k közül.

A fiatalok a jelenlegi munkahelyük kiválasztása során a megfelelő fizetési igények teljesülése mellett elsősorban rugalmas munkaidőt kerestek, biztosítva ezáltal, hogy egyéb elfoglaltságaikra is maradjon szabadidejük.

Az is érdekes eredmény, hogy bár 10 százalékuk tervez külföldi munkavállalást, közülük 20 százalék nem beszél idegen nyelvet.

(CVOnline)

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére